Üstel’den Bayram Mesajı

Meclis Başkan Yardımcısı ve  Ünal Üstel’in  Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:

“Vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerden biri de bayramlardır.

Bayramlar; kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıktığı; birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği için tarihimizde ve milletimizin hayatında her zaman mümtaz bir yere sahiptir. Bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır.

Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir.

Bu vesile ile  bayram günleri ile sınırlı olmaması gerektiğine inandığım hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını dilerim.”