Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı’nın 9 Ekim 2019 tarihinde Kıb-Tek’e gönderdiği talimatta şöyle deniliyor:

“25/2008 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası kapsamında Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun üst kademe yöneticilerinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin ve diğer tüm çalışanların mal bildiriminde bulunması ve bu sürecin yasal düzene uygun olarak devam ettirilmesi gerekmektedir.

İşbu kapsamdaki süreci, Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu olarak başlatmanız için gereğini;

Bilgilerine saygılarımla rica ederim…”

En azından bir başlangıç için olumlu bir gelişmedir bu…

Hatırlarsanız birkaç gün önce de Sayıştay aynı kurumda inceleme başlatmış ve bazı dosyalar ile çalışan ve yöneticileri mercek altına almıştı!

Haberde detay yoktu ama bize gelen bilgilerde öyle…

Özellikle bazı kurum mühendislerinin aldıkları kararlar şimdi sıkı bir şekilde denetlenmeye başladı!

İddia bazı mühendislerin malzeme alımlarında görevlerini kötüye kullandıkları ve haksız kazanç elde ettikleri yönünde…

İşte asıl soruşturma bunun için başlatıldı!

Buna bir de yönetim kurulu üyeleri ve çalışanların da eklenmesi aslında biraz genelleme yapılarak kurum içinde dengelerin sağlanması oldu.

Devlet kurumlarında belki de ilk kez böyle bir şey yaşanıyor…

Umarız da böyle bir uygulama devletin her kademesinde genişletilir, sadece bakan ve vekiller değil, yönetici ve çalışanlar da şeffaflık ve denetim adı altında hesap verilebilir hale getirilir ve ‘devlette çalışan herkes çalar’ gibi olumsuz görüşler de gerilerde kalır…

Vatandaşın, devlete ve devlet çalışanlarına son yıllarda artan güvensizlik duygularının olumlu hale dönmesi için başka bir ihtimal de bulunmamaktadır!

............................................................

Yeni başhekim atandı ama…

Dünkü köşemizde Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimlik görevinde ‘görevlendirme’ olarak bulunan Dr. Nil Ergün Eledağ’ı bu görevden almasına ilişkin genelgesini yayınlamıştık…

Dün de konuyla ilgili müthiş gelişmeler yaşandı!

Hastanedeki başhekimlik görevine bakanlık tarafından bu kez de Dr. Hakkı Serhat Tulay getirildi…

Ama gelin görün ki dün akşam saatlerine kadar yeni başhekim odasına giremedi!

Dr. Nil Ergün Eledağ, kararı tanımadığını ve odayı boşaltmayacağını söyleyerek dün mesai bitimine kadar odayı boşaltmadı…

Konu polise de bildirildi!

Bu arada Kamu Hizmeti Komisyonu’nun hala başhekimlik mülakatını yapmaması da artık tartışma konusu olurken, komisyonun bunun gerekçesini açıklaması bekleniyor!

.....

Tatar’ın adaylığı kesinleşti…

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar dün adaylık noktasında son noktayı koydu…

Parti tabanı ne isterse o olacağını açıkladı!

Beklenen bir gelişmeydi bu…

Dünden itibaren Ersin Tatar artık UBP’nin Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmi adayıdır!

Dün telefonda Tatar’a, seçimler için Kudret Özersay’ın ‘hükümet bozulabilir’ açıklamasını sorduk…

O da öyle bir şeyin doğru olmadığını zaten Özersay’ın bu konuda televizyon programının ilgili bölümünü yayınlayarak yalanladığını ifade etti.

Bu arada Tatar’ın aday olacağını açıklamasından sonra seçildiği taktirde UBP’nin yeni genel başkanı konusunda kulisler bile yapılmaya başlandı…

Adaylar şunlar;

Hasan Taçoy

Faiz Sucuoğlu

NazımÇavuşoğlu…

Tabi ki şimdilik!

MERAKLI KÖŞE

Baronlar nerede?

Narkotik ekiplerimiz uyuşturucu operasyonları konusunda müthiş çalışıyor ve karanlık kişileri ortaya çıkarıyor…

Ercan’da ele geçirilen 20 kiloluk uyuşturucu bulunması da son başarıları oldu!

Ancak ne var ki yine yakalanan patron değil kuryeydi…

Bize göre narkotik ekipleri çok daha fazla takviye edilmeli ve özellikle de artık baronları ortaya çıkarmalıdır…

Zira onlar enselenmezse uyuşturucunun sonu gelmeyecektir!

En son ne zaman iyilik yaptınız?

Vakıflar İdaresi’nin iyilik konulu etkinlikleri vatandaşlar tarafından da örnek alınmaya başlandı!

Büyük sıkıntılarla boğuştuğumuz böyle zorlu bir süreçte gerçekten de iyilik yapmanın hazzını herkesin duyması gerek…

Önceki gün bir restoranda garsona sordum, en son ne zaman iyilik yaptın diye!

Düşündü cevap veremedi..

Dışarıda kapının önünde duran kediyi gösterdim, buna hiç mi yiyecek vermedin diye…

Olur mu abi dedi;

Bu kediyi her gün ben besliyorum diye devam etti…

Aslında içimizde bu duygu var ancak bilmeden yapıyoruz ya da sorunlarla boğuşurken unutuyoruz…

İyiliğin hiçbir maddi değeri yok!

Ama maneviyatı çok büyük…

Ne kadar çok iyilik yaparsak, ne kadar çok paylaşırsak bunun manevi hazzını da o kadar çok yaşarız!

Sahi siz en son ne zaman iyilik yaptınız?

Bir düşünün hele…

MESAJ KUTUSU

Sayın Nil Ergün ELEDAĞ, Sağlık Bakanlığı sizi Mağusa Hastanesi başhekimliği görevinden alıp o makama başka bir doktoru atadığı halde dün odadan çıkmamak için epey direnç göstermişsiniz. Anladığımız kadarıyla gurur meselesi yaptınız ama o makam da size kimseden miras kalmadı ki!

Sayın Ali PİLLİ, Mağusa Başhekimliği konusunda Kamu Hizmeti Komisyonu’nun size 5 maddelik bir gerekçeli açıklama gönderdiğini duyduk. Onu da kamuoyuyla paylaşırsanız hem insanlar doğru değerlendirme yapmış olur hem de yanlış anlaşılmalara olanak vermemiş olursunuz!

Sayın Mustafa ÜRÜNCÜOĞLU, Karpaz burnunda inşaat izni verilen restoran hakkında Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onay veren yazısını hala bize göndermediniz. Hayırdır saklayıp gizlediğiniz bir şeyler mi var acaba? Yoksa yazısı göndermek için bizden dilekçe mi bekliyorsunuz!

Sayın Ahmet BEŞERLER, Mağusa’da bir diskoda geçen hafta yaşanan kurşunlama olayının basın bülteninde niye yayınlanmadığını soran çok sayıda mesaj alıyoruz. Bir de silah çeken arkadaş tutuklandı mı tutuklanmadı mı, küçük bir açıklama lütfen!

Sayın Ayşegül Baybars KADRİ, medya organlarına ‘avukat çetesi’ başlıklı bir takım imzasız bilgiler ve belgeler dağıtılmaya başlandı. Bir araştırın bakalım bu yazıların amacı ve hedefi nedir? İsterseniz bir tane örnek gönderebiliriz!

Sayın Mustafa KALFAOĞLU, Mağusa Hastanesi Başhekimlik görevi size değil de bir başka hekim arkadaşa verilince isyan edip pılıyı pırtıyı toplayıp Lefkoşa’ya geri dönmüşsünüz. Bu arada devlette bir kez daha ameliyat yapmayacağınızı söylüyormuşsunuz. Durumlar bu kadar karışık desenize…

Sayın Faiz SUCUOĞLU, önümüzdeki hafta iş bulma konularında KKTC’de tarihinde ilk kez olacak projeleri açıklamaya hazırlandığınızı duyduk. Özellikle iş bekleyenler için büyük kolaylıklar sağlanacağını öğrendik, merakla bekliyoruz…

Sayın Ulaş GÖKÇE, Ahmet Çakar konusunda öyle bir açıklama yaptınız ki vatandaş sanki de dünyanın ters olduğuna kanaat getiriyordu. Yol haritanızda bir kulvar kayması filan olduğu yönünde yorumlar yapılmaya başlandı haberiniz olsun istedik…

Sayın Kubilay ÖZKIRAÇ, siz mal varlığınızı açıklayıp en azından bireysel olarak kurtuldunuz da bakalım diğer ve yöneticiler de bunu yapacak mı? Bu arada yayınlanan talimatın gereğinin yerine getirilmesi için konuyu takip etmeniz isteniyor!

Sayın Ersan KARATAŞ, son iki haftada alınan müthiş sonuçlardan sonra Göçmenköy’de yürüyüşünüzün bile değiştiği yönünde haberler gelmeye başladı. Ekip olarak bunu fazlasıyla hak ettiniz bir de taraflar katılımı çoğaltacak projeler üretebilirseniz zirveye hızla tırmanmamak için hiçbir neden kalmaz. Tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz…