Bahçeciler’den Başka Düşmanım Yok

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da eş zamanlı yapılan kundaklama olayları ile ilgili başlatılan yargı sürecinde sanık Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasının sonlanmasının ardından bugünde diğer sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Adem Bağlars ve Ozan Ögeyik’in ilk tahkikat duruşması gerçekleşti.



Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşad huzurunda gerçekleştirilen dünkü PI duruşmasında iddia makamı adına Savcı Yardımcısı Behrat Mavioğlu mahkemeye ilk olarak foto parmak izi şubesinde görevli polis memuru Ç.K ‘yi çıkararak olay sırasında ve sonrasında toplamış olduğu emareler ve çekmiş olduğu fotoğrafları mahkemeye sunmasını sağladı.

Savcı Yardımcısı Behrat Mavioğlu polis tanığın ardından tanık kürsüsüne Opel Plaza sahibi ve Özmerhan Group yönetim kurulu başkanı Ömer Arhun’u tanık olarak dinletti. Tanık Ömer Arhun, kundaklama gecesi iş yerlerinin yakıldığını 01.30 sıralarında öğrendiğini ve evine yakın olduğu için öncelikle Opel Plaza’ya gittiğini anlattı. Arhun, “Gönyelideki iş yerime gittiğimde satışa hazır edilmiş 15 adet aracımın yanmıştı ve itfaiye müdahale etmişti. Aynı anda yakılan iş yerim Özmerhan Finans’ın giriş kapısı da yanıcı madde dökülerek yakıldığını polisten öğrendim. Olayı polislerle birlikte, kameralardan izledim aynı gece eş zamanlı olarak King Oto isimli iş yerinin de yakıldığı bilgisini aldım.

Ömer Arhun, Enver Bahçeciler ile aralarının 2014 yılında alacak vereke meselesi yüzünden açıldığını ifade ederek, “2014 yılında Asok Ltd.e ait çekler Bahçeciler tarafından şirketime getirilerek nakite çevrilmeye başlandı. Bu işlem 2014 yılı sonlarında ödenmemeye başlandı ve Bahçeciler benden 3 aylık bir süre talebinde bulundu. Yaklaşık 4 ay kadar bekledikten sonra kendim bizzat Asok Ltd’e giderek Hayati Özok ile görüştüm. Yaptığımız görüşmenin ardından Özok alacağım karşısında bana taşınmaz mal, araba ve muhtelif araba parçaları vermek suretiyle alacağımın büyük bir bölümünü tahsil ettim. Bahçeciler ofisime gelerek “ben sana bekle dedim, beklemedin aceleci davrandın. Ben bu parayı faizleri ile birlikte alacaktım sen gittin kendi başına iş yaptın. Bizim payımızı vermen gerekirdi”

Ömer Arhun, Bahçecilerin borç para istemesi yüzünden sıkıntı yaşadıklarını kendisine 50 Bin TL’lik limit koyduğunu borcu olduğu halde 10 Bin TL borç daha verdiğini kaydetti. Arhun, “Enver Bahçeciler 10 Bin TL’yi aldıktan bir iki gün sonra yeniden şirkete gelerek 50 Euro daha istedi ancak ret cevabı alınca kaçtı. Ortak tanıdığımız biri ile bana küstüğünü haber yolladı ve telefonda birkaç kez aradım açmadı. Bahçeciler ile aramızın düzgün olduğu günlerde ise bir yakının paraya ihtiyacı olduğunu söyledi ve güçlü bir teminat yatırıp 50 Bin Sterlin borç istedi. Bende paraya ihtiyacı olan kişiyi alıp ofisime gelmesini istedim ve ertesi gün Murat Yıldırım isimli kişiyle ofisime geldiler. Noter huzurunda gerekli işlemleri yaptıktan sonra Murat isimli kişi bana parayı Enver Bahçecilere verebileceğimi söyledi. Bahçeciler gelip 50 Bin Sterlini aldı.

Yaptığım araştırmalarda Murat Yıldırım’ın Eren ve Evren Baysal’ın akrabası olduğunu ve borçlandığı parayı Evren Baysal’ın işlediği suçla ilgili mahkemeye teminat olarak yatırıldığını öğrendim. Bahçeciler ile aram açıldıktan sonra Aralık 2015 tarihinde kendi çabalarımla Murat Yılmaz’a ulaştım. Bana müsait olmadığını ama borcunu ödeyemeyeceğini bana araç teklif etti” dedi.

Yaşanılan süreci anlatan Ömer Arhun, ailesi ve çalışanlarının yaşanan olayın ardından büyük bir infial yaşadıklarını kaydetti.

Tanık Ömer Arhun’un ardından tanık kürsüsüne olayın ilk tahkikat memuru olan Öjen Açıkada çıkarak mahkemeye kundaklanmanın meydana geldiği Opel Plaza ve Özmerhan finans iş yerlerinden topladığı emareleri mahkemeye sunmaya başladı.

Yargıç Rauf Kürsad tanık Açıkada’nın şahadetinin uzun olmasından ötürü mahkemeyi kaldığı yerden devam etmek üzere ileriki bir tarihe erteledi.