Tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair alınan bilgi ışığında hakkında derdest emri temin edilen Ziya Burçin Erbay 17.6.20 tarihinde Dörtyol’ da polis tarafından tespit edilerek alıkondu. Aracında yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 15 gr madde ve eczacılık ve zehirler yasasına aykırı yeşil reçeteye tabi 2 adet Suboxin isimli hap bulunarak emare alınırken araç sürücüsü zanlı 1 Ziya Burçin Erbay ve yanında birlikte seyahat eden arkadaşı zanlı 2 Hüseyin Atatüre suçüstü hali gereği tutuklanmıştı.

18.6.20 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu, eczacılık ve zehirler yasasına aykırı suçlardan Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan zanlılar hakkında 1’ er gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlıların tutukluluğu 5 gün daha uzatıldı.

Zanlılar bugün yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri 5’ er gün daha uzatıldı. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Mustafa Kavaz yemin altında şahadet vermek üzere olayla ilgili anımsatmada bulundu. Kavaz şahadetinde, tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair alınan bilgi ışığında zanlı 1’ in 17.6.20 tarihinde Dörtyol’ da tespit edildiğini söyledi. Kullanmakta olduğu araçta yapılan aramada yolcu koltuğu tarafında kapı gözü içerisinde naylon poşet parçasına sarılı sentetik cannabinoid türü yaklaşık 15 gr ağırlığında madde ve şoför koltuğu kısmında sigara foil kâğıdına sarılı eczacılık ve zehirler yasasına aykırı 2 adet Suboxin marka hap bulunarak emare alındığını belirten Kavaz, zanlı 1 ve araçta yolcu olarak seyahat eden zanlı 2’ nin tutuklandığını söyledi.

Emare maddenin çay olduğu iddiası

Zanlıların gönüllü ifade vermediğine dikkat çeken polis memuru Kavaz, uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğu yönde olay yerinde zanlının sözlü beyanı olduğuna değindi. Zanlı 2 ise olay yerinde yapmış olduğu sözlü beyanında emare maddenin uyuşturucu değil de çay olduğu yönünde bir beyanı bulunduğunu belirtti.

Emarelerle ilgili Devlet Kimya Laboratuvarı ile ilaç ve eczacılık dairesinden henüz bir rapor gelmediğine dikkat çeken Kavaz zanlılar aleyhine 8 gün ek tutukluluk verilmesini talep etti.

İddia makamı adına mahkemede hazır olan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, talep edilen süreyi 5 gün olarak sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)