Babasının malı gibi dağıtıyor!...

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın yeşil alanları peşkeş çektiği iddiasıile ilgili haberimiz büyük yankı uyandırdı..

Soley Akçaba’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bulunan 1830 metre karelik yeşil alandan sonra 2731 metre karelik  bir başka yeşil alanı bir başka torpilli kişiye usulsüz olarak verdiği öne sürülüyor...

UBP Kurultayı döneminde usulsüzce dağıtılan yeşil alanlar üzerine binalar inşaa edilmeye başlandı

 

KKTC’de Kamu Dairelerinde yaşanan usulsüzlükler büyük boyutlara gelirken hükümetlerin duyarsızlığı da yapılanların yapanın yanına kar kalmasına neden oluyor.

Usulsüz işler yapan bazı bürokratların ceza yerine terfi alması bazı bürokratların usulüsüzlük yapmasına devam etmesini sağlarken yeşil alan olarak ayrılan devlet arazislerinin de birilerine peşkeş çekilmesine neden oluyor. ..


Kıbrıs Manşet, Sanayi Dairesi Müdürlüğüne atandığı günden beri sürekli usulsüz işlere imza attığı ileri sürülen Daire Müdürü Soley Akçaba hakkındaki iddiaların ikincisini de açıklıyor.



YEŞİL ALAN BUKEZ REKLAMCIYA VERİLDİ

 

Sanayi Dairesi Müdürlüğüne atandığı günden beri sürekli usulsüz işlere imza attığı öne sürülen Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın Kıbrıs Manşet’in ilk usulsüzlük iddiasına yanıt vermediği gözlemlendi. Kıbrıs Manşet’e ikinci usülsüzlük ile ilgili olarak açıklama yapan güvenilir bir kaynak, Sayın Soley Akçaba özellikle UBP’nin Kurultayı döneminde birçok usulsüz işlere imza attı. Bakın ilk usulsüzlük iddiasına yanıt vermekten kaçındı. İkinci usulsüzlük iddiasına da açıklama yapmayacak. Çünkü açıklama yapabilecek durumda değil. Açıklama yaparsa ikinci usulsüzlük iddiası ile gündeme gelen ‘Yeşil Alanı’ nasıl birisine peşkeş çektiğini mi söyleyecek ifadesinde bulundu..

 

UBP KURULTAYI DÖNEMİNDE GOLİFA GİBİ DAĞITILDI

 

Ayni kaynak açıklamasına devamla Lefkoşa Organize Sanayi bölgesinde, yeşil alan olarak ayrılan parsellerden birisinin İmar durumunu değiştirerek bir Kamu Bankasının Yönetim Kurulu Başkanlığına atanacak olan birisine verdikten sonra bukez bir başka Yeşil Alanı bir yakınına vererek ikinci bir usulsüzlüğe daha imza attığı öne sürülüyor. Kamu Bankasına atanması beklenen başkan adayına 1830 metre karelik yeşil alanı UBP Kurultay döneminde usulsüz bir şekilde devretmesinden sonrada yine kendisine de yakın UBP içerisinde torpilli birisine İnter gaz yakınındaki bir yeşil alanı yine usuülsüz bir şekilde devretti.

 

ŞEHİRCİLİKTE VE SANAYİ DAİRESİNDE YEŞİL ALANI SİLDİRDİ

 

Bakın Sanayi Dairesindeki haritalarda yeşil alan gözükmez. Keza Şehircilikte de bu gözükmez. Ama bunun dışında bizim elimizdeki mevcut mühürlü haritalarda bu alnaların yeşil alan olduğu gösteriliyor. 2008 de haritalarda yeşil alan olarak gözüken bu yerler 2011 yılında birden yeşil alan olarak gösterilmemeye başlandı.

 

BAKANLAR KURULU KARARI NERDE?

 

Lefkoşa Sanayi Bölgesinde, İnter gaz yanında  kuzey parseli üzerinde bulunan 2731 metre karelik alan 6 Kasım 2011 tarihinde yine bir torpilliye kiralandı  Yeşil alan olarak belirlenen bu alanların yeşil alanlıktan çıkartılması için Bakanlar Kurulu kararı şarttır.

Hani Bakanlar Kurulu kararı? UBP kurultayının mahkemelik olduğu süreçte seçim rüşvetleri olarak yeşil alanlar birilerine usulsüz bir şekilde peşkeş çekildi’

 


 

 KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

SANAYİ DAİRESİNDE NELER OLUYOR ???

AÇIKLA AKÇABA !!!


http://www.kibrismanset.com/guncel/sanayi-dairesinde-neler-oluyor-h53469.html