Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın yeşil alanları peşkeş çektiği iddiası var

Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Müsteşarının eşi olan Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bulunan yeşil alanı bir Kamu Bankasına Yönetim Kurulu Başkanı olacağı öne sürülen birisinin birinci derecede yakın akrabasına verdiği öne sürülüyor

KKTC’de Kamu Dairelerinde usulsüzlük yapan bazı üst düzey bürokratlara terfi verilmesi vatandaş nezdinde tepki toplamaya devam ediyor.

Usulsüz işler yapan bazı bürokratların ceza yerine terfi alması bazı bürokratlara örnek teşkil ederek onları da usulsüz davranışlar içerisine girmesine neden oluyor.

Kıbrıs Manşet, Sanayi Dairesi Müdürlüğüne atandığı günden beri sürekli usulsüz işlere imza attığı ileri sürülen Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Müsteşarının eşi olan Sanayi Dairesi  Müdürü Soley Akçaba hakkındaki iddiaları açıklamaya başlıyor. Kıbrıs Manşet Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba ile ilgili iddiaları hergün bir soru şeklinde sorarak cevap almaya çalışacak ve Soley Akçaba’nın sorulan sorulara vereceği cevap da Basın meslek ilkeleri gereği aynı şekilde yayınlanacaktır.

YEŞİL ALANI TORPİL KULLANARAK HANGİ BAŞKANA VERDİNİZ?

Sanayi Dairesi Müdürlüğüne atandığı günden beri sürekli usulsüz işlere imza attığı ileri sürülen Daire Müdürü Soley Akçaba hakkındaki iddialar ile ilgili olarak Kıbrıs Manşet’e açıklamalarda bulunan güvenilir bir kaynak, ilk olarak öne sürdüğü iddiası ile ilgili olarak Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’ya ilk sorusunu şöyle sordu: Sayın Soley Akçaba’nın , daire müdürü olarak görev yaptığınız dönem içerisinde Lefkoşa Organize Sanayi bölgesindeki yeşil alan olarak ayrılan parsellerden hangisinin İmar durumunu değiştirerek dönemin UBP, şimdinin DP-UG  Milletvekili olan birisine yakınlığıyla bilinen ve şuanda bir Kamu Bankasının Yönetim Kurulu Başkanlığına atandığı ancak DP-UG kurultayından sonra açıklanacağı söylenen kişinin birinci derecede akrabasına verdiniz ?

YENİ BELGELER İLE USULSÜZLÜKLERİN AÇIKLAMASINA DEVAM EDİLECEK

Yaklaşık 1 ay süren araştırma sonrasında birçok belgeye ulaşan Kıbrıs Manşet ekibi ulaştığı yeni bilgi ve belgelerle usulsüzlüklerin ortaya çıkması için soruları daha da uzayabileceğine belirtip bu kokuşmuş düzene dur demek için mücadeleye devam edeceğine vurgu yapıyor.

YAPANIN YANINDA KALIYOR

KKTC ismi verilen coğrafyada yapılan bazı uygulamalara akıl sır ermezken usulsüzlük yapanların terfi ettirilmesi suç işlemeye azmettirici bir unsur olarak nitelendiriliyor. Koalisyon hükümetine yakın bir kaynak, yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığında zimmetine 30,000 Dolar para geçiren bir kişi ceza olarak yurtdışına temsilci olarak gönderildi. Bu durum bana bizzat dönemin UBP Milletvekili tarafından söylendi. Hakkında usulsüz işlem yaptığı ve soruşturma açılmasını talep edilen kişi Milli Eğitim Bakanlığına Müsteşar olarak atandı. Şimdi çok merak ediyorum tarafımıza ulaştırılan bir klasör usulsüzlük dosyasını yayınlamaya başlayınca acaba Sanayi Dairesi müdürü Soley Akçaba’da Ekonomi Bakanlığına ceza olarak Müsteşar atanırmı?

KIBRIS MANSET ÖZEL HABER