Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Öğrencileri Birliği (NEUMSA) ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bu yıldan başlayarak Türkiye’deki tıp fakülteleriyle Yakın Doğu Üniversitesi arasında staj değişimi yapılmaya başlanacak.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen T4PE-O ve LORE Eğitimi’nde YDÜ Tıp Öğrencileri Birliği’ni temsilen katılan Staj Değişimi Direktörü Gülperi Ateş ile TURKMSIC Ulusal Değişim Sorumlusu (NEO) Ömer Yasir Boz ve Yurtiçi Değişim Koordinatörü Gökçen Gökgöz arasında staj ve işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek ve 4 hafta sürecek staj programlarının detayları ve koşulları karara bağlandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ile Türk Tıp Öğrencileri Birliği arasında imzalanan staj ve işbirliği protokolü çerçevesinde, Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitim gören 30 tıp öğrencisi Türkiye’nin birçok üniversitesinin çeşitli anabilim dallarında staj yapabilecekler. Bu üniversiteler arasında Uludağ Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi yer alıyor.




