Bilişim Suçları Yasası, Resmi Gazetede Temmuz ayı ortalarında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

“Bilişim sistemlerinin, ağlarının ve verilerinin gizliliğine, doğruluğuna ve ulaşılabilirliğine zarar verici faaliyetler ile kötüye kullanımının ve suç işlenmesinin engellenmesi için uygulanacak usul ve esasları düzenleyen; Meclis’in 30 Haziran’daki toplantısında oy çokluğuyla onaylanan yasa, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından imzalanmıştı. Bilişim Suçları Yasası’yla ayrıca, içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcıları ile internet haber sitelerinin yükümlülük ve sorumlulukları düzenlendi; tüm bu faaliyetler kapsamında suç oluşturan eylemler ve cezalar belirlendi. Yasada söz konusu suçlarla etkili biçimde mücadele edilmesine ve suçların kovuşturulmasına ilişkin usul ve esaslar da yer alıyor.”

Basın Emekçileri Sendikası’nın Bilişim Suçları Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararına destekler verildiği biliniyor.Anayasa Mahkemesi, Basın-Sen ve TDP’nin Bilişim Suçları Yasası ile ilgili başvurularıyla ilgili geçen gün asaat 10.30’da toplandı ve karşı tarafa da söz hakkı vermeden ve savunmasını dinlemeden karar üretmenin adil olmayacağını belirterek, başvuruyu görüşmeyi reddetti. Anayasa Mahkemesi, karşı tarafa da söz hakkı verilebilmesi için başvurular için 29 Temmuz tarihine gün verdi. Savcılığın savunması bekleniyor.

Hepimiz birer bireyiz. İsimlerimizi , konumlarımızı, geçen  yıllar içerisinde şekillendiririz ve ona göre toplum içerisinde yer ederiz. Söylediğiniz, yaptığınız herşey sizi bağlar.

O yüzden birşey söylerken ve yaparken bir kez değil on kez düşünülmelidir. Bir adım atarken on adım sonrası  düşünülmelidir. Demek ki size yakışan şekilde davranın. Güvenilirliginizi kaybetmeyin. Özellikle de bir kitleye aitseniz bir kitleyi temsil ediyorsanız bunlara daha çok dikkat etmelisininiz  ve prensiplerinizden vazgeçmemelisiniz.

Bayağı tartışmalı da olsa biliyorsunuz ki yasa yürürlükte. Bu yasayı basın özgürlüğünü  sınırlayacağını öne  sürerek eleştiren parti TDP. Bu yasayı ilk kullanan kurum ise yine TDP ...

Geçen Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 11 Ekimde Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklediği aday, şimdiki KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Şimdilerde kendisi aleyhine sosyal medyada yayımlanan video için erişim engeli  istiyor. Haklımı haksız mı bunun hakkında kararı verecek olan adli makamlardır.

TDP' Bilişim Yasası gündeme geldiği ilk günden beridir bu yasayı eleştiriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı ise Bilişim Yasası konusunda duruşunu ilk günden belli etti ve şu anda kullanıyor. Duruşunda hiçbir değişiklik yok. Fakat TDP ifade özgürlüğünü  kısıtlayacağını  düşündüğü böyle bir konuda ters düştüğü bir kişiye seçimde  nasıl destek verecek? Bunu sorgulamak gerek. Burada tezatlık vardır! Yoksa danışıklı dövüş mü ?kestirmek mümkün değildir.

Hal, tavır ve söylemlere dikkat gerektiği ve her şeyin yasal bir zemini olduğunu unutmayın... Söz ağızdan çıktıktan sonra biliyorsunuz ki artık sahibi siz olmuyorsunuz. O halde gerektiği gibi davranmak en güzelidir...