Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, ülkedeki son siyasal gelişmelerin değerlendirildiği kitle toplantılarına Akdoğan ve Geçitkale’de devam etti. 


   CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa için hükümetin mecliste Lefkoşa Türk Belediyesi’yle ilgili yasal düzenlemelere ‘evet’ diyerek en erken zamanda sandık yolunu açması gerektiğini ifade etti.


   CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Yorgancıoğlu’na, Genel Sekreter Asım Akansoy, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Akim ve Erkut Şahali, Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, Milletvekili Teberrüken Uluçay, ilçe yöneticileri, bucak ve ocak yöneticileri eşlik etti. 


   
Gulle: Ülkedeki sorunların yaratıcısı UBP’dir

   Toplantıların açılış konuşmalarını yapan Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, UBP’nin 2009 yılındaki seçimlerde her kesime mavi boncuk dağıtarak iktidara geldiğini, iktidarda ise söylediklerinin tam tersini yaptığını ileri sürdü.
   Ülkedeki sorunların 2009 yılından beridir günden güne arttığını, yaşanan tüm sorunların yaratıcısının UBP olduğunu iddia eden Gulle, ülkede gelinen durumu örgütlere değerlendirerek gelecek dönemde izlenecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

 

Yorgancıoğlu: Devlet-parti bütünleşmesi çok tehlikeli bir yol

   CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da toplantılarda yaptığı konuşmalarda, Kıbrıs Türk halkının 2009 yılından beridir çok zor günler yaşadığını savundu ve halkın UBP’nin topluma dayattığını öne sürdüğü yaşam düzenine karşı durarak gereken cevabı vereceğine olan inancının tam olduğunu belirtti.


   UBP’nin kendi iç kavgası içerisinde devlet-parti bütünleşmesi gibi çok tehlikeli bir yola girdiğini savunan Yorgancıoğlu, “Başbakan devlete istihdamlarda partizanlığın da ötesine geçerek delege yakınlarına kadar iş dağıtmıştır. Bu, devlet-parti bütünleşmesidir ki çok tehlikeli bir yoldur. Bu UBP dışında bu ülkede hiçbir şey yoktur demektir” dedi.


   Yorgancıoğlu, Lefkoşa için, hükümetin mecliste Lefkoşa Türk Belediyesi’yle ilgili yasal düzenlemelere ‘evet’ diyerek en erken zamanda sandık yolunu açması gerektiğini de ifade etti.


   CTP-BG’nin Lefkoşa Türk Belediyesi’nde ve ülkede erken seçim istediğini yineleyen Yorgancıoğlu “UBP seçimden korkuyor” iddiasında bulunup “CTP ise hem Lefkoşa’da, hem de ülkede erken seçimi talep etmekte ve bunu gerçekleştirmenin yollarını aramaktadır” diye konuştu.