Hükümetin belediyelere katkı payını zamanında ödememesi nedeniyle maaşlarını gününde alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları isyan etti. Her ay aynı mağduriyeti yaşayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları, hükümeti daha duyarlı olmaya çağırdı.
Mahrumiyet bölgesindeki belediyelerinin gelirlerinin yetersiz olduğuna ve katkı payı sayesinde ödendiklerine dikkat çeken çalışanlar, “Yeter artık, her ay aynı derdi çekmekten bıktık” dedi.  
 
  Belediye çalışanları, maaşların memura, sigortalıya, emekliye, öğretmene ve polise gününde ödendiğine işaret ederek, hükümetin belediye çalışanlarını da düşünerek, katkı paylarının gününde yatırmasını istedi. 

  Yenierenköy Belediyesi çalışanları, “Hükümet belediyelere katkı payını zamanında öderse biz çalışanlar da gününde maaşımızı alırız. Vereceğimiz yerler var, alacaklılar kapıya dayanıyor, gecikme faizleri ödüyoruz” dedi.

  Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın ekonominin iyiye gittiğini söylediğini anımsatan çalışanlar, “Ekonomi bu şekilde mi iyi gidiyor?” diye sordu. Çalışanlar, “Hükümeti görevce davet ediyoruz. Katkı paylarını ödesinler ve biz de maaşlarımızı gününde ödenelim” dedi.
Öykün: Katkı payı 
verilmezse ödeyemeyiz
  Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, tepki gösteren çalışanların haklı olduğunu söyledi. Öykün, hükümetin belediyelere katkı payını ödememesi nedeniyle Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının maaşlarını gününde alamadıklarını belirtti. 

   Özay Öykün, belediye bünyesinde toplam 115 personelin bulunduğunu ve çalışanlarına her ay 230 bin TL civarında bir ödemenin yapıldığını ifade etti. 

   Çalışanları zamanında ödemek istediklerini ancak, devletin katkı paylarını ödemediği için gecikme yaşandığını anlatan Öykün, katkı paylarının neden ödenmediği yönde herhangi bir bilgi alamadığını söyledi. 
   Katkı payının ödenmemesi halinde kesinlikle ödemelerin yapılamayacağını vurgulayan Öykün, ödemelerin daha da gecikmesi durumunda personelin yanında olacağını ifade etti.
   Gelirleri az olduğu için Karpaz bölgesinde bulunan belediyelerin katkı payıyla ayakta durduğuna dikkat çeken Öykün, aksi takdirde belediyelerin kapanmak zorunda kalacağını kaydetti.
Ne dediler? Ne dediler?
Dursun Bulut:
“Ayın kaçı oldu memur ödendi, devlet çalışanları ödendi ama belediye çalışanları halen ödenmedi. Bu ayrım neden? Belediye çalışanları bu devletin ferdi değil mi? Sayın Maliye Bakanı ‘uçuyoruz’ diyor, ekonominin çok iyi olduğunu söylüyor ama belediye çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu nasıl bir çelişki anlayamıyoruz.”
 
Ömür Demir:
“Her ayın başında belediye çalışanları ızdırap çekiyor. Devletin memuru, öğretmeni, polisi, emeklisi, sigortalısı bir gün bile gecikmesiz maaşlarını alırken belediye çalışanları her zaman göz ardı ediliyor. Devlet çalışanları birinci sınıf muamele görürken belediye çalışanları insan yerine konulmuyor. Belediyemize yatırılmayan devlet katkıları yüzünden maaşlarımızı alamıyoruz. Sayın maliye bakanım, biz belediye çalışanları da insanız. Bizim de hayatımızı idame ettirebilmemiz için paraya ihtiyacımız var. Bizler de hasta oluyoruz, bizlerin de ilaca ihtiyacımız oluyor. Bizler de çocuklarımıza harçlık vermeliyiz. Evimize ekmek götürmeliyiz. Bunları da yapabilmemiz için alın terimizin karşılığı olan ve her ayın başında almamız gereken yasal hakkımız maaşlarımızı istiyoruz. Bu mağduriyetimizi görün ve biz belediye çalışanlarını da devletimizin diğer memur kesimiyle aynı sınıfa koyun. Tüm çalışanlar vaktinde maaşlarını alabilsin. Bu arada sendikamız olan BES’e de seslenmek istiyoruz. Lefkoşa’yla ilgilenmekten kırsal kesimde olan bitenden haberdar olmuyorsunuz herhalde. Bizler görevimizin başında olmamıza rağmen hakkımızı alamıyoruz. Bizler için de neden mücadele etmiyorsunuz?”
Alkan Mertekçioğlu:
“Çalışanlar olarak mağdur durumdayız. Devletin yalnızca Lefkoşa Belediyesi’ni değil diğer belediye çalışanlarını da düşünmesi gerekiyor. Bütün memurlar, polisler, sigortalılar, emekliler ödendi ancak belediye çalışanları ödenmedi. Bizim de bir düzenimiz var, bizim de okula giden çoluk çocuğumuz var. Neden gününde biz de ödenmeyelim?”
Tuğrul Alnur:
“Ayın kaçı oldu ödenmedik. Herkes ödendi ancak biz halen maaşlarımızı alamadık. Her ay aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Neden devlet belediye katkılarını gününde yatırmıyor ki? Bizler de diğer memur, polis, sigortalı emekliler gibi gününde ödenmek istiyoruz. Bizler de herkes gibi ayın başında, gününde ödenmek istiyoruz.”
İnşaat ekibi çalışanları:
“Bizler inşaat ekibi olarak zamanında maaş almak istiyoruz. Bütün kamu görevlileri, sigortalılar, emekliler ve polisler ödendi. Maliye Bakanı Ersin Tarar çıkıp açıklama yapıyor, ‘Ekonomimiz geçmiş yıllara göre daha iyi, ekonomi gelişiyor’ diyor. İşçilerin hakkını savunuyoruz diye çıkıp açıklama yapıyor, ancak ayın yedisi oldu halen belediye çalışanları ödenmedi. Hükümet uyuyor mu? Özellikle Karpaz bölgesi kan ağlıyor. Kenara itilmiş bir bölge olarak hep mağdur edilmiş bırakılmak istemiyoruz. Hükümet icraat göstersin. Karpaz halkının derdini de dinlesin. Hükümet temsilcileri çıkıp televizyonlarda demeç vermesin. Herkesin kendine göre borcu harcı var, ev geçindiriyoruz, ayın yedisi oldu maaş yok. Hükümet bu işi yürütemiyorsa istifa etsin.”