UMURBEYLİ: “DERNEK, BANKACILIK KONUSU VE FİNANS SORUNLARINI MASAYA YATIRARAK BANKACILIĞIN DAHA İLERİYE GİTMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEK”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyet gösteren aktif 22 bankada çalışan genç bankacılar ''Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği'' adı altında örgütlendi.

Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği Başkanı Şükrü Umarbeyli, Anadolu Ajansı Kıbrıs Temsilcisi Züleyha Karaman’a yaptığı açıklamada, dernek olarak bankacılık konusu ve finans sorunlarını da masaya yatırarak, ülke bankacılığının daha ileri gitmesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Umarbeyli, Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği'nin herhangi bir siyasal oluşum ve sendikadan bağımsız, hiçbir maddi kazanç düşünmeden, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kurulduğunu belirtti.

KKTC'de Ocak 2012 tarihi itibari ile 22 aktif faal banka, 196 şube ve 2 bin 501 banka çalışanının mevcut bulunduğu bankacılık sektörünün daha da ilerleyeceği; dünyanın en eski mesleklerinden olan bankacılığın gençler olarak daha da ilerlemesi için bir dernek kurduklarını belirten Umarbeyli, amaçlarını şöyle açıkladı:

''Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği, ülkemizde ve dünyada gelişen Bankacılık sektöründe genç bankacıların mesleklerini daha iyi bir şekilde icra etmeleri; Merkez Bankası kural ve bankacılık yasalarını daha bilinçli bir şekilde uygulamaları için gerekli bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amacı ile genç bankacılar tarafından 16 Mart 2012 tarihinde kurulmuştur.''

Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği'ne 45 yaşına kadar banka çalışanı veya daha önce bankacılık yapmış herkesin üye olabileceğini, 45 yaş üstü bankacıların da fahri ve onur üyeliği yapabileceğini ifade eden Umarbeyli, ''Bu çerçevede Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği bankacılık konusu ve finans sorunlarını da masaya yatırarak ülke bankacılığının daha ileri gitmesi için çaba gösterecektir. Ayrıca yeni bankacılar ve bankacılık sektöründe yer edinmek isteyenlere de Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği yardımcı olmak için elinden geleni yapmaya hazırdır'' dedi.

Kuzey Kıbrıs Genç Bankacılar Derneği'nin konunun uzmanları tarafından genç bankacılara eğitim ve seminerler vereceğini, bu çerçevede diğer ülkelerdeki banka alanına dair kurulmuş dernek ve kuruluşlarla da iş birliği yapacaklarını anlatan Şükrü Umarbeyli, şunları kaydetti:

''Gelişen Bankacılık sektöründe ve bu sektörde çalışan kişilerin birbirleriyle tanışması ve kaynaşması açısından sosyal aktiviteler ile de çeşitli paylaşımlar ve organizasyonlar yapılmasını hedeflemekteyiz.

Derneğimiz üyelerine de çeşitli kolaylıklar sağlamayı amaçlıyor. Anlaşmalı alışveriş ve işyerlerinden alacakları indirimler bunun yanında verilecek olan eğitimler, konferans ve seminerlerde yapılacak olan sosyal etkinliklerde de özel fiyatlamalarla büyük avantaj elde edecekler.''