UBP'de ipleri koparan açıklama UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Eti'den geldi. Eti, öyle açıklamalarda bulundu ki, parti yetkilileri bu açıklama karşısında dondu kaldı. 
Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa milletvekili Ahmet Eti UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ün Kurultay'da Genel Başkan olarak seçilip başbakanlığa devam etmesi halinde ülkenin ve UBP'nin bundan büyük zarar göreceğini dolayısı ile kendisinin de demokratik tepkisini ortaya koyacağını açıkladı.

Eti açıklamasında şunları kaydetti. Gazimağusa'da geçtiğimiz gün yapılan İlçe Kongresinin öncesinde ve sonrasında yaşananlar benim siyasi yaşamım açısından son derece önemli olmuştur. Öncelikle tüm Gazi Mağusa UBP ilçe delegelerine kongrenin yapılmasında yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederim.


"SAYIN BAŞBAKAN KÜÇÜK'ÜN GÖREVİNE DEVAM ETMESİ İSTENMİYOR"

Gelinen noktada almış olduğum kararları yararlı olacağı düşüncesi ile halkımızla paylaşmak istiyorum. Gazi Mağusa ilçe kongresinde İlçe Başkanlığını aslında ben değil Başbakan İrsen Küçük kaybetmiştir. İnancım Odur ki sayın başbakanın yaptıklar söylemleri ve partimiz içinde giderek artan sıkıntılar benim olumsuz sonuç almamda başlıca etken olmuştur. Ne var ki hal böyle iken Sayın Başbakan başarısızlığı tamamen bana yüklemiş ve şahsıma haksız eleştirilerde bulunmuştur. 16 Eylül tarihinden önceki durumda gazi Mağusa ilçesinde başarılı olduğumu beyan eden sayın İrsen Küçük 16 Eylül tarihinden sobnra beni başarısızlıkla suçlamış ve çıkan neticenin tek sorumlusu beni göstermiş ve bunu bizzat benim yüzüme söylemiştir. Bence ilçe seçimlerinde istenen sonucun alınmamasının baş sorumlusu kendisi ve partinin genel sekreteridir. Suçlu Güzelyurt ilçesinde gösterdiği hassasiyeti Gazi Mağusa'da ortaya koymayan başbakandır. Sayın Başbakan ve Genel Sekreter Gazi Mağusa'da ne ektilerse onu biçmişlerdir. Bu böyle bilinmelidir. Günlerdir halkımızın içindeyim, halkımızı, partililerimizi, delegelerimizi dinliyorum. Aldığım bilgiler ve edindiğim izlenimler gösteriyor ki

Sayın İrsen Küçük'ün Genel Başkan ve Başbakan olarak devam etmesi istenmemektedir.

Bu çerçevede 21 Ekim'de yaopılacak kurultayda sayın İrsen Küçük'e destek vermeyeceğimi, kurultaya kadar UBP milletvekili olarak devam edeceğimi kurultay sonrası ise milletvekilliğimi yeniden gözden geçireceğimi saygılarımla duyururum.



Dr. Ahmet Eti
UBP Gazi Mağusa Milletvekili