Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kurultayın yarattığı ve yaratacağı kırgınlıkların uzun süreli olmaması temennisinde bulundu. Eroğlu, “Unutulmaması gereken, rekabetin parti içinde olduğudur. Her iki senede tekrarlanan yarışta kırılmalar olacaksa, partinin ayakta kalması mümkün olmayacaktır” dedi. Eroğlu, ekonomik sıkıntıların aşılabileceğini, önemli olanın hükümet edenlerin doğru teşhisi koyup, doğru tedbiri alması olduğunu vurguladı.


“HÜKÜMET 6 AYDIR KURULTAY ÇALIŞMASIYLA ODAKLANDI”

 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkede ekonomik sıkıntılar bulunduğunu, bunların aşılabilmesi için de hükümetlerin daha büyük uğraş vermesi gerektiğini ancak hükümetin son altı aydır kurultay çalışmalarına odaklandığını kaydetti. Ülkede ilk defa böyle bir kurultay hazırlığı yaşandığını ifade eden Eroğlu, “Eskiden kurultayları sadece pazar günü kurultay salonuna gelenler hissederdi. Bu sefer değişik bir kurultay hazırlığı yaşanıyor. Kurultaya az kaldı, mühim olan kurultay sonrasında kırgınlıkların yaşanmamasıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin Şubat’tan sonra yeniden başlamasını ümit ettiklerini belirtti. Ucu açık müzakerelerle bir yere varılamayacağını ön plana koyacaklarını kaydeden Eroğlu, müzakerelere başlarken bazı temel konularda mutabakat sağlanması gerektiğini ve bunun için hazırlık yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkede ekonomik sıkıntılar bulunduğunu, bunların aşılabilmesi için de hükümetlerin daha büyük uğraş vermesi gerektiğini ancak hükümetin son altı aydır kurultay çalışmalarına odaklandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret ederek, içte ve dışta yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Eroğlu, Sönmezliler Ocağı’nın önemine işaret ettiği konuşmasında, KKTC’nin kurulma safhasına kadar, bütün teşkilatların merkezinin Sönmezliler Ocağı olduğunu söyledi. Sönmezliler Ocağı’ndan çıkan insanların, milli mücadelede üzerlerine düşen görev neyse en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Eroğlu, bütün amaçlarının KKTC’nin daha iyi yerlere taşınması olduğunu kaydetti.


“SİYASETTE AMAÇ HALKA HİZMET, DEVLETE SAHİP ÇIKMAK”

 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, insanların refahının arttırılması için verilmesi gereken uğraşlar olduğunu, bu uğraşlar verilirken bazı sorunların ortaya çıkabileceğine işaret ederek, siyasette amacın halka hizmet etmek, mevcut devlete sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Devlete sahip çıkılmazsa, devletin temellerini dıştan yıkmaya çalışanlara çanak tutulduğunu söyleyenler olabileceğini kaydeden Eroğlu, “Dünyanın hiç bir ülkesinde kendi devletine karşı görüşler ortaya konmaz. Bu devleti nasıl kalkındırabiliriz, nasıl güçlü hale getirip, kalıcı kılabiliriz uğraşı verilmeli. Siyasetin amacı bence budur” dedi.