09:35 - Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda bugün saat 10:30'da başlaması planlanan UBP Kurultayı'nda, yaşanan gelişmeler, kürsüden yapılan konuşmalar, kulislerde konuşulanlar, çok özel röportajlar, sonuçlar, kıbrıs manşette...

Başbakan İrsen Küçük ile UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif'in yarışacağı Ulusal Birlik Partisi 19. Olağan Kurultayı'nda olay yerinden fotoğraflar, en yeni bilgilerle kongreden çeşitli röportajlar ve olay yeri izlenimleri sizlerle sıcağı sıcağına paylaşılacak...

 

 

09:38 - Ulusal Birlik Partisi'nin Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen UBP 19. Olağan Kurultayı başlamak üzere. Şu sıralarda salonda son hazırlıklar tamamlanmak üzere...

 

 

 

10:05 - Ulusal Birlik Partisi'nin 19. Olağan Kurultayı'na şu sıralarda UBP Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif geldi. Bunun yanısıra UBP Milletvekili Hasan Taçoy, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Şerife Ünverdi, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Cemal Bulutoğluları, Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu Atatürk Spor Salonu'na geldiler.

 

 

10:15 - Ahmet Kaşif, arabasından ineceği sırada delegeler tarafından durduruldu ve sevgi gösterisi ile karşılaştı. Kaşif'e 'durma ilerle, gençlik seninle' sloganları atılıyor.

 

 

10:20 - UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Afet Özcafer de Atatürk Spor Salonu'na geldi.

 

 

10:58 - Kaşif, kendi gençlik ekibine, 'aramızda UBP'li olmayıp sorun çıkarmaya çalışan kişiler var. Siz sorun çıkarmayın' şeklinde uyarı yaptı. 

 

 

11:08 - UBP'nin Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği 19. Olağan Kurultayı'na İlkay Kamil, Eğitim Bakanı Mutlu Atasayan, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda geldiler.

 


11:10 - Bayrak Radyo Televizyon Kurumu eski Müdürü Özer Kanlı da Atatürk Spor Salonu'na geldi.

 

11:36 - Kongre başlamak üzere. Şu sıralarda UBP Gazimağusa Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif, salona girdi! 

 

11:37 -  Ahmet Kaşif'in salona girdiği şu sıralarda 'Başbakan Kaşif' sloganları ile Kaşif'e destek belirtiliyor.

 

11:40 - Atatürk Spor Salonu'nda 'Başbakan Kaşif' sesleri devam ederken, şu sıralarda Başbakan İrsen Küçük'ün Atatürk Spor Salonu'na geldiği bildirildi. 

 

11:42 - Başbakan İrsen Küçük'e karşı çok büyük bir ilgi gösteriliyor. Maliye Bakanı Ersin Tatar ve diğer bakanlar, İrsen Küçük'ün yanında salona girmek için hazırlanıyorlar.

 

11:44 - Başbakan İrsen Küçük, çok büyük bir kalabalık ile salona giriş yaptı! 

 

11:47 - Şu sıralarda Atatürk Spor Salonu'nda 'Başbakan Küçük' sloganları atılıyor!

 

11:57 -  Şu sıralarda salonda 'Küçük nerede, biz oradayız' sloganları atılıyor.

 

12:13 - Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Eşi Meral Eroğlu şu sıralarda UBP 19. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'na geldiler. 

 

12:14 - Eroğlu'na destekte bulunan UBP'liler, 'UBP seninle gurur duyuyor' şeklinde slogan atıyorlar,

 

12:26 -  Ulusal Birlik Partisi'nin 19. Olağan Kurultayı şu anda başladı. Kurultay'da şu anda Bülent Kaya açılış konuşmasını yapıyor.

 

12:29 - Açılış konuşmasında şunlar söylendi:

“Bir devlet kurduk hiç yoktan, bir bayrak çizdik kefenden alkandan. Parti koyduk toplandık güneşin altında ulusca. Birlik için beraberllik için birlşetirmek için herkesi işte bu büyük UBP'dir.

UBP'nin büyüklüğü her kurultay sırasında ortaya çıkar. Bu kurultayımız bizim ne kadar übyük bir aile olduğumuzu bir kez daha ispatladı. Bu büyüklükten korkan herkes, partinin yara alması için çok çalıştılar, çok taşladılar ama bir sonuca ulaşamayacaklar. 

Benim aslan yürekli gençlerim, kaldırın bayrakları, UBP diye bağırın. İlk başta okuduğum sözleri tekrarlıyorum. UBP yine bir tarih yazıyor. UBP kendine yakışanı yapıuyor. Ne mutlu KKTC'ye ne mutlu UBP'liyim diyene. Ne mutlu büyük UBP'ye" dendi.

 

12.32 - Şu sıralarda salonda Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Aziz şehitleriçin saygı duruşunda duruluyor.

 

12:34 -  Saygı duruşunun ardından salonda İstiklal Marşı okundu.

 

12:41 - UBP'nin 19. Olağan Kurultayı Genel Sekreteri Fuat Namsoy konuşma yapmak için kürsüye çıktı.

Namsoy; “Salonumuzda yeterli çoğunluğun sağlandığı tespit edildi. Bu nedenle UBP'nin 19. Olağan Kurultayı'nın hayırlara vesile olması dileği ile Kurultayı açıyorum.

Gündem'in ikinci maddesi olarak Divan'ın oluşturulması konusunda, her iki adayın konsensus neticesinde ortak olarak karar verdiği ve bu doğrultuda, Hüseyin Özgürgün Divan Başkanı, Teoman Kuran, Hasan Taçoy, Zorlu Töre ve İlker Edip ise üye olarak seçildi.

 

12:46 - Divan Başkanı Özgürgün, konuşmasında UBP'nin delegeleri ve konukları selamladı.

Özgürgün, "3 aydan beridir önce köy, ilçe kongresi ve şimdi de kurultayı ile bugün yeni bir aşaması ile birlikte kurultayı ile demokrasiye olan katkısını, KKTC'nin kuruluşunda hem iktidarda hem muhalefette bugün taçlandırıyor."

 

12:47 - Başbakan İrsen Küçük, şu sıralarda konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı!

 

12:49 - Küçük: “Kurultayımızın, özelde partimize, genelde ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Devletine bayrağına, anavatanına, öüzgrlüğüne sevdalı fedakar UBP'liler kurultayımızın, 4 gün sonra kutlayacağımız, kurban bayramı sevinci içerisinde geçmesini dilerim. Herkesin her iki bayramı da kutlu olsun UBP'liler. Anavatanımız TC'nin yaklaşmakta olan 89. kuruluş yıldönümünü de bu vesile ile kutlamak isterim. 38 yıldır bıkmadan çalıştınız, UBP'nin bayrağını hep yukarıya taşıdınız. Sizlerle ne kadar övünsek azdır. sevdamız bitmeyecek, hizmet ateşimiz sizlerle birlikte sürecektir" dedi.

12:51 -  Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve yanındaki ekip, şu sıralarda Atatürk Spor Salonu'na geldi.

 

KÜÇÜK: "NE MUTLU BİZE Kİ; TÜRKİYE BİZİMLE BİRLİKTEDİR"

12:52 - Küçük, "Anavatan Türkiye'nin izinden, yolundan, rehberliğinden asla ayrılmayacağız. Ne mutlu bize ki hükümetler arası dayanışmayı, kardeşlik duyguları ile iki müttefik duyguları ile güvenle doruklarda yaşatıyortuz. Ne mutlu bize. Dünya ekonomik krizle boğuşurken, her alanda yıldızı parlayan büyük Türkiye bizimle birliktedir." dedi.

 

12:55 - Küçük, "KKTC olarak günlük bir takım sıkıntılar yaşayabiliriz. Günlük sorunlarımız olabilir. Biz bunun farkındayız. Tümünü kökten çözmenin yollarını bulmaya muktedirizi. Bizim hedefimiz çağdaş bir KKTC yaratmak, dünyalı bir devlet yapısına ulaşmak, günübirlik tedbirler yerine KKTC'nin başta ekonomisi olmak üzere, tüm idari yapısını AB normlarına uygun bir yapıya kavuşturmaktır. Büyük düşünmeli ve çok çalışmalıyız. Başaracağınızdan hiç kuşkum yoktur" dedi.

 

KÜÇÜK: "KÜÇÜK HESAPLARLA UĞRAŞMAMALIYIZ"

12:56 - Küçük, “Küçük hesaplarla, ayak oyunları ile birbirimize üstünlük sağlama yerine, anayasal sınırlarımız içeriisinde yürüyelim sevgili kardeşlerim! Bunları yaparsak kazanan ülkemiz olacaktır. KKTC daha mutlu yarınlara taşımak adına yaptığımız çalışmaların semeresini birer birer görmekteyiz. Özgüvenimizi yeniden kazandırmaktadır. İnancımızı güçlendirmektedir. İnanmak ve çalışmak başarının anahtarıdır." dedi.

 

KÜÇÜK: "KENDİ KENDİNE YETEN KKTC ARANAN ÇÖZÜMÜN ANAHTARIDIR"

13:00 - Küçük, "Kendi kendine yeten bir KKTC, adamızda yıllardır aranan nihai çözümün de anahtarı olacaktır. Ülkemiz dünyanın haksız, insafsız ambargoların yükünü çekmekte, en tabii insan haklarından bile mahrum bırakılmaktadır. Medeni geçinen dünya devletleri, bu ısrarlarını sürdürmekte ısrar ederken, bizler akılcı politikalarla bunun çözümünü bulmak için çalışmalıyız. Bu bekleyişin bizleri sürdürülemez noktalara taşıdığı aşikardır. O nedenle planlı çalışamlara devam ediyoruyz. Birrliğimizi koruyalım, istikrarımızı sürdürelim. UBP, gençlerimiz ile hanımlarımız ile sizlerle gurur duyuyor. Önemli bir istikrar yakaladık ülkemizde, bu istikrarın sürmesini KKTC yürüsün diyoruz. İstikrar ile birlikte yürüsün. Yolumuz açık olsun kardeşlerim" dedi.

 

13:03 - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş konuşmasıın yapmak için sahneye davet edildi!

13:09 - Türkeş şunları söyledi: 

"UBP'nin 19. Kurultayı'nda burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Başta genel başkan Devlet Bahçeli ve bütün MHP camiası olarak UBP'nin bu kurultayının Kıbrıs'a, Kıbrıs halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile bu uzun Kıbrıs mücadelesinde aramızdan ayrılan ve Kıbrıs davasına hizmet etmiş olan büyüklerimize Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş'a ve şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum. 

Gazilerimize de can sağlığı ve iyi günler temenni ediyorum. Burada onlarca yıldır, çok kötü günler yaşadınız. Uluslararası arenada, hak deyip hukuk deyip aldatılmanın ne olduğun hep beraber yaşadık. 21. yüzyılın ilk 12 yılını geride bıraktık. Doğu akdenizde son enerji yataklarının kavgasında demokrasi hiçe sayılıyor. Bunun mağdurudur KKTC vatandaşları. Bütün bunlar arağmen yılmayıp, azimle bu mücadeleyi yaptıınız. 

Bu sebeple TC'de size saygı duyulduğu, AB'de, dünyanın tüm uluslararsı kuruluşlarına rağmen bu haklı duruşunuzu saygı ile karşıladığımızı belitmek isterim. Bugün UBP'nin 19. Kurultayı. Dostluk içinde geçeceği belli olan bir yarış var. burada sizlerle beraber tenefüs etmekten memnuniyet duyuyorum. Ben TBMM'de görev yapan Kıbrıs kökenli iki parlamenterden birisiyim. Diğeri de gene bizim aileden kardeşim ama başka partiden. 

Bugün buradaki KKTC'li hemşehrilerimize ve bölgeye yarının çalıştırıllması için iyi bir zemin hazırlanması için çalışmanızı arzuluyor hepinizi sevgi ile selamlıyorum" dedi.

 

13:10 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.