Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’yı ziyaret etti.

Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ozanoğlu, nezaket ziyaretinde yaptığı konuşmada, Anavatan Türkiye olarak Kıbrıs Türk kültürünün devamı ve korunması için ellerinden gelen desteği vereceklerini ve Gençlik Dairesi ile Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’yla işbirliği içerisinde çalışacaklarını dile getirdi.   

Kareografi, kostüm, müzik gibi her anlamda tüm kadrolarıyla işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Ozanoğlu, edindikleri tecrübeleri de paylaşmak istediklerini söyledi.

Ozanoğlu, halk dansları yarışmaları için KKTC’nin kendi hakem ve jüri üyelerini yetiştirebilmesi için Gençlik Dairesi ve Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’yla çalışmaya hazır olduklarını belirtti. 

KADİRAĞA

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa da Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kuzey Kıbrıs’taki dernekler adına teşekkür etti. 

Göreve gelmeden önce de Türkiye Halk Oyunları Federasyonuyla işbirliği yapacaklarını söylediğini anımsatan Kadirağa, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Ozanoğlu’nun söylemleriyle bunu teyit ettiğini kaydetti.

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise göreve gelmesinin ardından Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’yla işbirliğini geliştirdiklerini ve birlikte güzel işlerin ortaya çıktığını söyledi.

Eroğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Gençlik Dairesi ve Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun dayanışmasıyla Kıbrıs Türk halk danslarının ve kültürünün korunarak geliştirileceğini ve Kuzey Kıbrıs’taki derneklere de daha iyi hizmet ve imkanların yaratılabileceğini vurguladı.