Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dernek Başkan Yardımcısı Celal Bayar tarafından yayımlanan mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü olduğu belirtilerek "Halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden kutlarız. Ulu Önder Atatürk’e Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve kahraman Türk halkına sonsuz şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki süreci anlatan Bayar, Kıbrıs Türk halkının da her zaman Anavatan’ın izinden yürüdüğünü benzer bir direnişle özgürlüğüne ve egemenliğine kavuştuğunu kaydetti.

Bayar, içte ve dışta Türkiye ve KKTC’ye göz dikenler olduğunu ancak emellerine kavuşamayacaklarını belirterek, “Türk halkının ve Türk gençliğinin her zaman olduğu gibi bundan böyle de kararlılıkla Cumhuriyet’lerimize sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. Kıbrıs Türk halkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasından aldığı ilham ve güçle bağımsız devletinde çok daha güzel günlere kavuşacağı inancı ile emin adımlarla yürümeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.