“KKTC’DE BİR TARAFTA LÜKS, DİĞER TARAFTA SEFALET VAR… ADALETSİZLİK HAT SAFHADA”

ZAROĞLU: “KKTC’DE 30 BİN HATAYLI YAŞIYOR”

KKTC’de bulunan Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Bertan Zaroğlu, 30 bin Hataylının yaşadığı KKTC’de 2002 yılında örgütlenme yoluna gittikleri belirtti.

Dernek hakkında bilgiler veren Zaroğlu, Hataylılar olarak birlikte hareket ettiklerini ancak kendilerini artık Kıbrıs Türkü olarak gördüklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de, KKTC’de yaşayan Hataylıların sayısının oldukça yüksek olduğuna işaret etti.

KKTC’de bir tarafta lüksün, diğer tarafta ise sefaletin varolduğunu gözlemlediklerini kaydeden Tekin, “Kıbrıs’ta sefaletin, yoksulluğun ve adaletsizliğin had safhada olduğunu görüyoruz” dedi.

Tekin, KKTC’deki siyasal sürecin de bir tıkanma içinde olduğunu savunarak, bunun Türkiye’deki hükümetin yanlış icraatlarının bir sonucu olduğunu kaydetti.
Gürel Tekin, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eleştirdiği konuşmasında, Türkiye’nin komşularıyla sıkıntılar yaşadığını söyledi.

(BRT-GUR)