Güzelyurt bölgesinde incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Ersin Tatar, resen vergi tarhiyatından dolayı sorun yaşayan bölge esnafına gerekli kolaylığın sağlanacağını belirtti ve esnafın Vergi Dairesi’ne başvuru yapmasını istedi.

Güzelyurt Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, esnafın sorunlarını yerinde incelemek amacıyla bugün bölgeye giden Tatar, önce UBP İlçe Başkanı Ahmet Çaluda ile bir araya geldi; ardından belediye ile Gelir Vergi Dairesi’ni ziyaret etti.

Tatar, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaretinde, vergi sorunu yaşayan ve ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler geçiren bölge esnafının Vergi Dairesi’ne başvurmalarını isteyerek,  bu konuda gerekli yardımın yapılacağını kaydetti.

Hükümet olarak bölgeye önem verdiklerini söyleyen Tatar, 2013 yılının ilk ziyaretini Güzelyurt’a gerçekleştirdiklerini kaydetti.  Bölgedeki sorunları yerinde incelemek istediklerini belirten Tatar,  çözüm çalışmalarını yürütürken Belediye Başkanı Mahmut Özçınar  ile sorunların çözülmesinde nasıl bir yöntem uygulanacağı konusunda fikir alışverişinde bulunmak istediğini söyledi.

Bölgedeki temasları kapsamında Gelir ve Vergi Dairesi’ni de ziyaret ederek,  Daire Sorumlusu Sümer Kızıldere ile görüştüğünü kaydeden Tatar, vatandaşların daireye müracaat yapmaları halinde gerekli kolaylığın sağlanacağını duyurdu.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, Maliye Bakanı Tatar’ın bölgeye gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek, sorunların çözümünde atılacak adımlarda müşterek çalışma yapılacağını söyledi.