City Mall şubesinde yeniden müşterilerini ağırlamaya başladı 

Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Covid-19 Pandemisi dolayısıyla geçici olarak kapanan City Mall şubesinde yeniden müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Tarihi Sultanahmet Köftecisi CEO’su Mert Tezçakın, Sağlık Bakanlığı’nın genelgelerine sıkı sıkıya uyarak tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “Masalar arasında mesafe bırakıldı. Restoranın her noktası belirli aralıklarla dezenfekte ediliyor. Tüm çalışanlarımız testten geçirildi, maskesiz, eldivensiz, bonesiz çalışmalarına izin vermiyoruz. Misafirlerimizin ve çalışanlarımızın sağlıklarını önemsiyoruz. Sıfır risk prensibiyle steril bir ortamda hizmet veriyoruz. Pandemi tamamen sona erene kadar da bu kurallara sıkı sıkıya uyacağız. Misafirlerimiz gönül rahatlığı ile restoranımıza gelip, ünü dünyaya yayılan köftemizi ve menümüzdeki diğer lezzetleri tadabilirler” dedi. 

Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin, kurucusu Mehmet Seracettin Efendi’nin 100 yıl önce keşfettiği lezzeti hiç bozulmadan koruyarak bugünlere taşıdığını anlatan Tezçakın, şunları söyledi: 

“Sultanahmet köftesinin özelliği hiç baharat kullanılmaması. Et, soğan, tuz ve ekmeğin mükemmel orandaki karışımı ile hazırlanan, kömür ateşinde pişirilerek özel sosuyla servis edilen köfteler, gurmelerce defalarca Türkiye’nin en iyisi olarak gösterildi, çeşitli ödüllere layık görüldü. Köfte, piyaz, irmik helvasından oluşan klasik lezzet üçlüsünün yanı sıra damaklarda eşsiz tatlar bırakan iddialı bir menüyle hizmet veriyoruz. City Mall şubemizde uzun süre İstanbul’dan gelen ustalar görev yaptı, personeli kusursuz hale gelene kadar eğitti. Bu sayede Sultanahmet’teki lezzete, City Mall’da da aynen ulaşmak mümkün oldu.” 

100’ÜNCÜ YIL ETKİNLERİ YAPILACAK 

Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 1920 yılında kurulduğunu, bu yıl 100’üncü yılını kutladığını anımsatan Tezçakın, "Avrupa’da da şubeleri bulunan Sultanahmet Köftecisi, dükkanlarında sık sık devlet adamlarını, sanatçıları, ünlü simaları ağırlar. Hem merkezimizde hem de şubelerimizde ünlü isimlerin katılımıyla çok özel 100’üncü yılı etkinlikleri planlamıştık ama pandemi dolayısıyla ertelemek durumunda kaldık. Erteledik ama iptal etmedik, yakında bu etkinlikler gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı. (MHA)