Alsancak’ta gemi tamirciliği yapan 56 yaşındaki Mehmet Yılmaz, dün saat 14.30 sıralarında, 1974 Barış Harekatı’nda çıkarmanın gerçekleştiği bölgede, Özgürlük Anıtı’nın park yerinde arabasının içinde ölü olarak bulundu. 


   Öldürücü tarım ilacı ile intihar ettiğinden şüphelenilen Mehmet Yılmaz’ın, birkaç bin TL’lik kredi kartı borcu olduğu ve bir süreden beridir bu borcu kapatmaya çalıştığı öğrenildi. Oğluna bir miktar harçlık bıraktıktan sonra hayatına kıyan Mehmet Yılmaz’ın geride tam 9 sayfalık bir mektup bıraktığı bildirildi.

 


   Aslen Mersinli olan Mehmet Yılmaz’ın, dün sabah saat 10.30 sıralarında “Para almak için otele gidiyorum” diyerek çalıştığı yerden ayrıldığı ve ailesine verilmek üzere geride 9 sayfalık bir mektup bıraktığı belirtildi.


Oğluna para verdi

   Atakan isimli 15 yaşındaki oğluyla birlikte Alsancak’ta kalan Mehmet Yılmaz’ın çalışma arkadaşları ölüm haberi karşısında şok oldu. 
   İş arkadaşları, yaklaşık 15 yıldır ülkemizde çalışan ve eşi Türkiye’de yaşayan Mehmet Yılmaz’ın aşırı gururlu ve koşulsuz olarak herkese yardım eden biri olduğunu söyledi.


   Babasının ölüm haberi nedeniyle yaşadığı şoku üzerinden atamayan ve babasının mesai arkadaşlarına konuşan
Atakan isimli gencin “Babam iki günden beridir, bana bir şey olursa sen ne yapacaksın? diye soruyordu ve bana para vermişti” dediği belirtildi.