Tabanca satacaklardı, tasarrufundan yargılanacaklar

Girne Çevre Yolu’nda polis tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen tabancayla ilgili tutuklanan Murat Şengün ve Mustafa Baykara teminatla serbest bırakıldı.

Polisin kurduğu pusu sonucu, satacakları iddia edilen tabancayla birlikte yakalanan Murat Şengün ve Mustafa Baykara, ileride bu suçtan yargılanmak üzere 10’ar bin TL’lik nakdi teminat yatırdı, 100 bin TL’lik kefalet imzalayan iki kefil buldu ve yargılanacakları güne kadar serbest kaldı.

Zanlılar, yargılanıncaya kadar yurt dışına da çıkamayacak.


Girne Çevre Yolu’nda, Alsancak yakınlarında tabanca alışverişi yapılacağına dair ihbar alan Girne Polis Müdürlüğü ekiplerinin, düzenlediği operasyonda yakalanan 2 kişiyle ilgili tahkikat tamamlandı.

Bölgede pusu kuran Girne Adli Şube Amirliği ve Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri, ihbarda tabanca satacaklarına dair adları verilen Murat Şengün ile Mustafa Baykara isimli kişilerin olay yerine gitmesiyle harekete geçmiş ve iki zanlıyı gözaltına almıştı. Yapılan aramalar sonucunda polis, otlar arasına gizlenen ve bir kumaş parçasına sarılı olan üzerinde dolu şarjörü de takılı bulunan tabancayı bulmuştu.

Meseleyle ilgili soruşturmasını tamamlayan polis, dün iki zanlıyı teminat için Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen dünkü davada, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Mustafa Atakara, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Tosun’u tanık olarak dinletti.

Tosun, zanlılar Murat Şengün ile Mustafa Baykara’ın “kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde, taşıma ve tasarrufu” suçlarından methaldar olduklarını belirterek, tamamlanan soruşturma nedeniyle de zanlıların davalarında hazır olabileceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da, sunulan şahadet ışığında meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, zanlılar Murat Şengün ile Mustafa Baykara’nın davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmalarına, KKTC vatandaşı 2’şer kişinin imza edeceği 100’er bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Kıbrıs