Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, dün,  İstanbul’da düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nı ziyaret etti.

Ziyareti esnasında bazı TV kanallarına demeç de veren Dışişleri Bakanı, Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 2012 CeBIT Fuarına sponsor devlet olarak katılmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, konuya ilişkin açıklamasında, bilişimin ülkenin her alanında kullanımının hızla yayıldığını ifade eden Özgürgün, e-devlet uygulamalarının hazırlıkları sürerken, fuarda yer alan ülke bilişim sektörünün temsilcilerini, kurum kuruluş ve üniversiteleri katkılarından dolayı tebrik etti ve Dışişleri Bakanlığı standını ziyaret etti.

“Eğitim seviyesinin %99’larda olan KKTC’nde sanayiden teknolojiye, eğitimden ülke yönetimine bilişim uygulamaları kolayca tatbik edilebilmiştir. Bilişim yalnızca hayatımızı kolaylaştırmakla kalmayıp, ülkemizin dış dünyayla olan iletişiminin de esas aracı olmuştur” şeklinde açıklama yapan Dışişleri Bakanı Özgürgün, “Kıbrıs Türkü’nün internet sayesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin baskıları neticesinde uluslararası toplum tarafından her alanda maruz bırakıldığı haksızlıkların da geniş kitlelere duyurulmasının mümkün olabildiğine” işaret etti.

Özgürgün; “Bilindiği üzere, Kıbrıs Türk Halkı birçok platformda başarılarını etkin bir şekilde yer alarak duyurabilmektedir. Günümüzde artık, iletişim ve internet yoluyla erişilemeyecek merci, çözülemeyecek sorun kalmamıştır. Bu vesileyle, CeBIT Bilişim Fuarı gibi, her türlü organizasyona katılabilmemiz için önümüze çıkan engelleri aşmamızda yardımcı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkililerine sonsuz teşekkür eder, Anavatanımızın desteğiyle halkımızı daha müreffeh yarınlara taşıyacağımıza inancımı ifade etmek isterim” dedi.

(HÖ) FOTOĞRAFLI