Orhan Atahan Kıbrıs Manşet yazar kadrosuna katıldı. Günlük konular hakkında görüş ve düşünceleri ile eleştirilerini siz değerli okurlarımızla paylaşacak olan Atahan seviyeli yazılarıyla artık bizlerle beraber olacak.


Yaz geliyor heyooo dememi beklemeyin. Zira bu yazı sevinçli bir haber vermiyor.
Gözünüzü kulağınızı açın da sizin olana sahip çıkın.
Evet, yaz geliyor. Az kaldı, hatta turistler için geldi bile, ama bizim gibi karpuz kabuğu suya düşmeden havaların ısındığına inanmayan insanlar için gelen giden bir şey yok daha, neyse!
Uzatmadan konuya gelelim, hatta yazdan evvel gelelim. Çünkü şimdi harekete geçmezsek sonra çok geç kalmış olacağız...
Girne bölgesi ve çevresinde yaşayan sakinler yaz size de gelecek havalar ısınacak daha da ısınacak denize girelim biraz serinleyelim, dediğinizde suyu görüp melül melül bakmak istemiyorsanız uyanma vakti gelmiş demektir.
Bir düşünün bakalım yaz geldi ve denize gireceksiniz. Nerede ve nasıl?
Şahsen benim gücüm 5 yıldızlı bir otelin bir oda fiyatına sattığı şezlongta güneşlenme lüksüm söz konusu bile olamaz. Ha yapana da bir şey diyemem. Herkesin bütçesi kendine, eğer sizde bana fark etmez veririm parasını paşa paşa girerim diyorsanız eyvallah...
Halk plajları var oralardan gir dediğinizi işitir gibi oldum. Evet, halk plajları var tabi ki ama halkın erişemeyeceği kadar uzakta!
Hani ”Uzakta bir köy var gitmesekte kalmasakta o köy bizim köyümüzdür.”d iye bir çocuk şarkısı vardır o misal gitmesekte gidemesekte o plaj bizim plajımızdır.
Gitmesek de yüzmesek de o plaj, o sahil, o deniz, hepimizin ortak malıdır ve bunun için üzerimize düşen ne ise yerine getirmeliyiz.
Geç kalınmadan uyanın ey ahaliii.
Allahım beyaz peynir kıvamında bir tenle yaz geçirmekten hepimizi koru.