Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet- Özel Haber

Karaoğlanoğlu'nda meydana gelen kazada, yaya olarak yolu geçmeye çalışan Ngoy David Kakudji'nin ağır yaralanıp ölümüne sebep olan araç sürücüsü, zanlı M. V. H. teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu R. A., olayla ilgili bulguları aktardı.

Arabulucu huzurda bulunan zanlı M.  H'nin, 11 Haziran 2020 tarihinde saat 22.30 sıralarında Karaoğlanoğlu'nda Girne istikametine doğru seyrettiği sırada, dikkatsizliği ve tedbirsizliği sonucu karşdan karşıya geçen; Ngoy David Kakudjı'ye çarpması sonucu, ağır yaralanmasına ve yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitimesine sebep olduğu belirtildi.

Polis zanlının kaza sonrası olay yerinden kaçtığını ve aracının kaza yerine 300 metre uzaklıkta bir sokak arasında bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis zanlının daha sonra avukatı ile polis karakoluna teslim olduğunu belirtti.

Polis çavuşu, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 45 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.