BES başkanı Savaş Bozat bu sefer sorunu Bulutoğluları'nın değil hükümetin çözeceğini söyledi. LTB çalışanları Saat 10.30'da Meclise yürüyor

BULUTOĞLULARI: “BİZ DE ARTIK BU İŞİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları ise TAK muhabirinin sorusuna karşılık, Belediye çalışanlarının sorunlarını çözme yönündeki girişimlerinin sürdüğünü belirterek, “Hükümet de ben de artık bu işin bitmesini istiyoruz” dedi.

Ziraat Bankası’nın sağlayacağı bir yıl ödemesiz, düşük faizli krediyle belediyenin borçların yeniden yapılandırılacağını ve bu çerçevede sorunların çözüleceğini belirten Bulutoğluları, 50-60 milyon TL’nin belediyeye verilmeyeceğini, borçların kapatılması için kullanılacağını ve bunun da önemli bir katkı olacağını anlattı.

CTP-BG ve TDP’li Belediye Meclis üyelerinin toplantılara katılmamasından da yakınan Bulutoğluları, belediye meclisinin toplanamadığı ve bu durumun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu, çalışmalarını engellediğini kaydetti.

 

- LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, BES çalışanlarına destek için greve katılanlar listesine imza attı.

- Orkestrası ve tiyatro ekibi de destek veriyor.

- LTB çalışanları polis eşliğinde Cumhuriyet Meclisi'ne yürüyor...

- LTB çalışanları büyük bir grup halinde Meclise yaklaştı. Polis yolu kesti.

- Yoları kesilen eylemciler,"Derdimiz seçim devrim değil","sosyal güvencesiz çalışmaya hayır" sloganları atıyor...

- BES  Başkanı Savaş Bozat meclis önünde yaptığı konuşmada " Sorunlarımıza çözüm bulunanan kadar eylemlerimiz devam edecek. BES olarak Çalışma Bakanının bu konuya ne zaman el uzatacağını  merak ediyoruz "dedi. Bozat açıklamanın devamında, hükümete yüklendi ve"bu hükümet bu sorunları çözemeycekse, görevi sorunu çözecek olanlar bıraksın " dedi.

- CTP Başkan Özkan Yorgancıoğlu ve milletvekili Sonay Adem eylemcilere destek vermek için dışarıya çıktı.