Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) geçen haftadan beri “iş yavaşlatma” eylemi yapan Belediye Emekçileri Sendikası (BES), bugünden itibaren süresiz grev başlattı.“Eksik sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerinin yapılması, bu yatırımların düzenli yapılması ve maaşların gününde ödenmesi” talebiyle geçen hafta “iş yavaşlatma” eylemi başlatan BES, bu taleplerine yanıt alamayınca bu sabahtan itibaren grev başlattı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren LTB binası önünde toplanan eylemcilere açıklama yapan BES başkanı Savaş Bozat bu sefer sorunu Bulutoğluları'nın değil hükümetin çözeceğini söyledi. LTB çalışanları Saat 10.30'da Meclise yürüyecek.

BULUTOĞLULARI: “BİZ DE ARTIK BU İŞİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları ise TAK muhabirinin sorusuna karşılık, Belediye çalışanlarının sorunlarını çözme yönündeki girişimlerinin sürdüğünü belirterek, “Hükümet de ben de artık bu işin bitmesini istiyoruz” dedi.

Ziraat Bankası’nın sağlayacağı bir yıl ödemesiz, düşük faizli krediyle belediyenin borçların yeniden yapılandırılacağını ve bu çerçevede sorunların çözüleceğini belirten Bulutoğluları, 50-60 milyon TL’nin belediyeye verilmeyeceğini, borçların kapatılması için kullanılacağını ve bunun da önemli bir katkı olacağını anlattı.

CTP-BG ve TDP’li Belediye Meclis üyelerinin toplantılara katılmamasından da yakınan Bulutoğluları, belediye meclisinin toplanamadığı ve bu durumun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu, çalışmalarını engellediğini kaydetti.