Türkiye'nin Başkenti Ankara'daki Gölbaşı Belediyesi ‘Rauf Denktaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ hizmete açıldı. Gölbaşı Belediyesi’nin yaptırdığı prestij projeler arasında yer alan ‘Rauf Denktaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’ ile içinde düğün salonu ve yaşlılar evinin bulunduğu Bahçeli Parkı, 22 Eylül Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adı verilen havuz ve spor merkezi ile Bahçeli Parkı’nın açılışları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Rauf Denktaş’ın oğlu Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından gerçekleşti. Seymenlerin sahne aldığı Bahçeli Parkı’nın açılışı saat 16.00’da, kapalı spor salonunun açılışı ile şelalelin temel atma töreni ise saat 17.00’de gerçekleştirildi. Etkinlikte Rauf Denktaş'ın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Gösterim sırasında Serdar Denktaş'ın duygulandığı gözlendi.


DEVLET BAHÇELİ: “MİLLİ DAVAMIZ KIBRIS’IN SEMBOL İSMİ; RAUF R. DENKTAŞ”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli buradaki konuşmasında, Gölbaşı Belediyesi’nin hizmetlerinin takdire şayan olduğunu belirterek, Rauf R. Denktaş’ın manevi hatırasına gösterilen saygının da kendisini çok mutlu ettiğini belirterek; “Milli davamız Kıbrıs’ın sembol ismi, KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın manevi hatırasına gösterilen hürmet ve vefanın çok anlamlı ve değerli olduğunu ifade ederek, tüm halkı selamlıyorum” dedi.

 

 

YAKUP ODABAŞI: “DENKTAŞ, TÜRK DÜNYASI’NIN ÖNDE GELEN LİDERLERİNDEN, BÜYÜK BİR DEVLET ADAMI”


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçeye değer katan projelerin birer birer hizmete açıldığını belirterek, “Gölbaşılılar istedi, biz de yaptık. Kapalı spor salonumuzun ve Bahçeli Parkımızın yanı sıra modern düğün salonumuz ve yaşlılar evimiz Gölbaşılı vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi. Odabaşı, Rauf R. Denktaş’ın Türk milleti açısından unutulmaz bir kahraman olduğunu da belirttiği konuşmasında; “KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ın adını Kapalı Yüzme Havuzu’na vermekten büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Denktaş, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanının yanı sıra Türk Dünyası’nın da önde gelen liderlerinden ve büyük devlet adamıdır. O’nu buradan rahmetle anıyoruz” dedi. Konuşmaların adından,yüzme havuzunun açılışı Bahçeli, Denktaş ve Odabaşı tarafından yapıldı. Ardından tesisi gezen heyet yetkililer tarafından bilgilendirildi. Bu arada Bahçeli ve Denktaş, havuzu inceledi. Havuzda down Sendromlu milli yüzücü Caner Erkin, gösteri yüzüşü yaptı.Bahçeli ve Denktaş, ayrıca TEK yolu üzerinde bulunan alanda, 3 kademeli ve 18 metre yüksekliğinde yapılacağı belirtilen şelalenin de temelini dualer eşliğinde attı.