KTÖS, yarın 08.00-11.00 saatleri arasında dokuz okulda grev yapacağını açıkladı.

Grev yapılacak okullar şöyle; “Geçitkale İlkokulu, Aslancak İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Şht. Mehmet Eray İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, Arabahmet İlkokulu.”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada, UBP hükümetinin öğretmenlik giriş sınavında yaşananları öne sürerek, ortaya çıkan kaostan yararlanmaya çalıştığını savunarak, ”Kamu Hizmeti Komisyonu sınavda şaibe var diyerek, yasaları göz ardı edip çalışmalarını durdururken, işbirlikçi UBP hükümeti de kurultay hesapları ile okul öncesi ve ilkokul öğretmeni olmayan delege yakınlarını geçici öğretmen diye atamaktadır” dedi.

Sorunun düğümlendiği noktanın Kamu Hizmeti Komisyonu olduğunu belirten Elcil, savcılığın verdiği yasal görüşe göre, sınavlar sonucunda oluşan sıraya bağlı olarak mülakatların yapılarak atamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu Hizmeti Komisyonu yasalarla belirlenen görevini yerine getirerek, mülakatları yapıp, öğretmen atamalarını derhal gerçekleştirmesi gerektiğini savunan Elcil, ayrıca Eğitim Bakanlığı’nın da geçici öğretmen atamalarını Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yaptığı sınava göre yapması ve okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerine ilkokullarda görev vermesi gerektiğini söyledi.

Elcil, bununla birlikte okullardaki öğretmen eksiklikleri, hademe eksiklikleri, tuvalet gibi altyapı eksikliklerinin de devam ettiğini belirterek, “KTÖS olarak ortaya konan çirkin siyasi entrikaların devamı durumunda eylemlerimizin artarak devam edeceğini tüm kamuoyuna duyururuz” dedi.