Sarıkamış Kayak Tesisleri’nde kış sezonunda balon uçuşları yapmak üzere test için havalanan balon, tepeye çarptı. Olayda balonda uçuş yapan pilotlardan Özkan Büyükoğlu dengesini kaybetti.


Sepetten aşağı düşen pilot ağır yaralandı. Balon diğer pilot tarafından emniyetle yere indirildi.

Hemen yapılan müdahaleye rağmen KKTC vatandaşı Balon Pilotu Özkan Büyükoğlu hayatını kaybetti. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Özkan Büyükoğlu bir dönem ehliyet müfettişi olarak görev yapmıştı.


Konu ile ilgili haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı:


Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Asboğa Köyü mevkiinde yapılan gezide, aşırı rüzgardan dolayı düşen balonda 60 yaşındaki pilot hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Kaza bugün sabah saat 08.00'de Sarıkamış İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Asboğa Köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede balon turizmini geliştirmek adına yapılan gezi sırasında aşırı rüzgar nedeniyle 4 kişinin bulunduğu balon acil iniş yapmak istedi. Balonun sürüklenmesi sırasında pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu düşerek başını kayalıklara çarptı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kazada pilotun hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise bacağının kırıldığını söyleyerek, "Balon inişe geçince rüzgara kapılıyor. Yere sert bir şeklide iniyor. Balonda 4 kişi bulunuyor. Bunlardan 3'ü zaten mürettabat. Balonu kullanan pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu, arkadaşlarına sert iniş yapacağını, sıkı tutunmalarını söylüyor. Ancak kendisi balonu indirdiği için sıkı tutunamıyor. İniş sırasında balondan taşlık bir alana düşüyor ve kayalıklara çarpıyor. Balonda içindeki hava boşalana kadar sürükleniyor. Büyükoğlu, kafasını taşa çarpıyor. Balon turizmini geliştirmek amacıyla yapılan bir etkinlik. Dünde bir deneme yapılacakmış hava rüzgarlı olduğu için ertelemiş. Hüseyin Özkan Büyükoğlu, tecrübeli, 'hocaların hocası' diye biliniyor. Olaydan hemen sonra haberimiz oldu ve ambulansları bölgeye gönderdik. Kalbi duran hocaya 20 dakika boyunca kalp masajı yapılıyor ve Sarıkamış Devlet Hastanesine götürülüyor. Ancak burada yaşamını kaybediyor. Balonda bulunanlardan 2'sinin durumu iyi, bir kişinin bacağı kırılmış" diye konuştu.