Japon araçlarının ilk kayıt tarihleri değiştirildi..

Ticaret Dairesi birçok koçana el koydu ....


 Japon araçların koçanları üzerinde ilk kayıt tarihlerinin tahrifatla değiştirilmek suretiyle bazı araba satıcıları tarafından sahtekarlık yapıldığı tespit edildi.  Gerçekleşen sahtekarlık  kriminal uzmanı tarafından gerçekleşen tetkik ve incelemeler sonunda kanıtlandı.

Ülkemize Japonya’dan ithal edilen araçların koçan belgeleri üzerinde ilk kayıt tarihi kısmında tahrifat yapılarak tüketicilerin kandırıldığı belirlenirken, gerçekleşen sahtekarlık kriminal uzman tarafından yapılan tetkik ve incelemelerde de kanıtlandı.

TİCARET DAİRESİ KOÇANLARA EL KOYDU

AS TV programcısı, Haberal Kıbrıslı Gazetesi Muhabiri Haluk Doğandor tarafından yapılan araştırma sonrasında  “Japon araçlarda koçan sahtekarlığı” haberi ile duyurulan haber,  Japon arabası alan birçok vatandaşı tedirgin etti. Haber sonrasında Ticaret Dairesi’nin de olay hakkında inceleme ve araştırma yaptığı öğrenildi. Ticaret Dairesi’nin de kriminal uzmanlar tarafından sahtekarlık yapıldığına dair çok sayıda koçana el koyduğu ve araştırmalarını devam ettiği  sızan bilgiler arasında bulunuyor.

ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Japon arabası satın alan birçok vatandaş araçlarının gerçek modelini öğrenmek için yetkili kurum ve kuruluşlara müracaat ettikleri gözlemlendi.  Japon araçların şasi numaraları ile gerçek modelini belirten belgeler ışığında araçların gerçek modelini öğrenmeye çalışan araç sahipleri  satın aldıkları araçların ilk kayıt tarihleri bölümünde koçanda yapılan sahtekarlık üzerine ilgili mercilere şikayette bulundukları öğrenildi.

 ARAÇLARI 2-3 YAŞ GENÇLEŞTİRDİLER

Japon araçlarda koçan sahtekarlığı” haberinin gündemdeki yerini almasından sonra oto galericilerinin haberin gerçek olamayacağına dair iddialarda bulundukları.  Araba satıcıları Birliği yönetim kurulunun da gerçekleştirdiği  toplantı sonrasında iddiaları reddederek böyle bir şeyin gerçek olamayacağını ifade ettikleri öğrenildi. Birçok galeri sahibinin ise  “Siz bizi bitirmek mi istiyorsunuz ?”, “ Bu haber gerçek olamaz, hakkınızda dava açacağız” tehditinde de bulundukları öğrenilirken sahtecilik yapan bazı kişilerin Japon araç koçanlarında ilk kayıt tarihleri üzerinde tahrifat gerçekleştirmek suretiyle bu araçları iki veya üç yaş genç göstererek kayıt yaptırdıkları uzman kriminal ekspertiz raporlarında ortaya çıktıktıktan sonra susmayı tercih ettikleri görüldü.


SERDAR DENKTAŞ OLAYA EL ATTI

Ticaret Dairesi’nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Serdar Denktaş’ın da konu ile ilgili bilgi aldığı çok sayıda araç koçanında sahtecilik yapıldığı ve vatandaşların maddi kayıplara uğratıldığını öğrendikten sonra bakanlık olarak  konuyu Savcılığa taşıyacağı ve sorumlular hakkında da yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

MİLYONLARCA STERLİN VE DOLAR VURGUNU VAR

Gerçekleşen sahtekarlık ile ilgili olarak bazı hukukçular olayın çok büyük boyutları olduğunu ve bu sayede vatandaşlar dolandırılarak milyonlarca sterlin ve dolar  vurgunu yapıldığını bunun kanıtlanması üzerine sahtekarlıkları  yapanların ortaya çıkarıtılarak Mahkeme önüne çıkartılması gerektiğini işaret ettiler.  Bunun dışında hukukçular kandırılan vatandaşlar için hiçbir şeyin geç olmadığını, araçlarının modelini kontrol ettirerek varsa sahtekarlığı polise şikayet ederek haklarını aramalarını önerdi.

TÜKETİCİLER DERNEĞİ HAREKETE GEÇİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tüketiciler Derneği  Başkanı Hasan Yılmaz Işık isteyen vatandaşların Tüketici Derneği ile de temas kurmak suretiyle araçlarının gerçek modelini öğrenebileceklerini dile getirdi. Dernek başkanı Hasan Yılmaz Işık bu olayın boyutlarının çok büyük olduğunu kendilerine de çok sayıda şikayet geldiğini ifade etti. Bu işi yapanlardan da hesap sorulacağın belirten Hasan Yılmaz Işık, bu sahtekarlığı yapanlardan hesap sorulması bakımından gerekli girişimleri dernek olarak sürdüreceklerini kaydetti.










KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER