Ercan Havalimanı’nın işletme hakkının devredilmesi için açılan ihaleyi yüzde 47.80 ciro paylaşım oranı veren ve kazanan Taşyapı İnşaat Taahhüd Sanayi Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı hayat hikayesi ve yatırımları ihale sonrasında çokça konuşulacak.

EMRULLAH TURANLI 2009 YILINDA HACİZLE BOĞUŞTU

İşçi olarak Almanya'ya gitmeyi planladığı sırada bir anda milyarlarla dolarlık projeler üreten bir inşaat devine dönüşen Taş Yapı İnşaatın sahibi Emrullah Turanlı bundan üç yıl önce hacizle boğuşmuş.

Türkiye basınında yer alan haberlere göre ekonomik krizin en çok etkilenenlerinden olmuş Taş Yapı İnşaat ve yeniden ayağa kalkışı ise Türkiye'deki siyasi çevrelere olan yakınlığı ile olmuş. O dönemde devletin ihaleleri ve imar izinlerinde bazı ayrıcalıkların bu şirkete tanındığı belirtiliyor Türkiye basınında.

Turanlı yaşadığı bu haciz şokunu ise Mecidiyeköy'deki Trump Towers'ın hisselerini medya patronu Aydın Doğan'na satmakla atlatmaya çalışmış.

14 YAŞINDA RİZE'DEN İSTANBUL'A GELMİŞ”

14 yaşında Ortaokulu bırakarak Rize'den İstanbul'a gelen Turanlı, önceleri esnaflık yapmış, ve hiç parası yokmuş.

Bir şekilde iç ve dış ticaret işine giren Turanlı daha sonra bir inşaat şirketine ortak olarak bu işe adım attı.

2000'li YILLARDA BÜYÜMESİ SİYASETLE ANILMASINI SAĞLADI

Turanlı'nın gelişimi 2000'li yıllarda yaşandığı belirtiliyor. Özellikle develtin açtığı büyük ihalelerde kazanan taraf olan Turanlı'nın ABD'den Irak'a taahhüd işler yaptığı söyleniyor.

EMRULLAH TURANLI TARIM İŞİNDE

Bugüne kadar adını inşaat sektöründe duyuran Emrullah Turhanlı tarım işine de el atmış...

Uzmanlar adıyla bir tarım ve hayvancılık şirketi kuran Turanlı’nın hedefinde büyük baş hayvancılık ve bu hayvanların tüketeceği yem üretmek olduğu belirtiliyor. Ayrıca merak edilen 3 ülkede organik tarım yapmak için de harekete geçen Turanlı’nın bu yeni iş kolu için yapmayı planladığı yatırım ise 300 milyon Euro.

Ve son olarak Ercan ihalesinde...

Ercan ihalesi yanında iki büyük işi de sürdüren Turhanlı, ticari faaliyetleri ile daha çok konuşulacağa benziyor.