2014'ün Turizm Kenti olan Girne'de, Bölge sakinleri aylardır uyku uyuyamaz hale geldi...

Girne'de bulunan Pia Bella Hotel karşısı, Kemal Celal sok. İngiliz mezarlığı arkasında bulunan tavuk, güvercin, köpek, kaz, ördek, bıldırcın, kedi, hindi kümeslerinden kaynaklandığı öne sürülen kene ve pire istilasına uğramış durumda...

Yaklaşık iki yıldır kene ve pireler nedeniyle uykularının kaçtığını dile getiren bölge halkı, yaşananlara tepki gösterdi.

Kendi imkanlarıyla ilaçlama yaptıklarını kene ve pireleri öldürdüklerini ifade eden bölge halk, bir kaç gün sonra yeniden ortaya çıkmaya başladıklarını söyledi.

Bunaltıcı sıcaklarda havalandırmak için pencereleri korkudan açamadıklarını belirten bölge halkı, “Önlem alınmalı 2014'ün Turizm Kenti olan Girne'ye yakışmıyor" dedi ...

''Sadece seçim zamanı çalınan kapılarımız sorunlarımızı dinleyip gidiyorlar.. Verilen sözler seçim bitince unutuluyor.
Korkudan çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Çevre Örgütleri Belediyemiz, Hayvan derneklerinin konuyla ilgilenmesini, dernekler ve belediye yetkililerinin şehir içinde beslenen ve ticari amaçla beslenen bu hayvanları denetlemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Yetkililerin acilen devreye girmesini isteyen bölge halkı, kenelerin yanı sıra çok sayıda farenin de bulunduğunu, bölgenin yaşanamaz hale geldiğini ifade etti.


  

  

  

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER 
DERYA KOÇYİĞİT