Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 21 Ekim Pazar günü yapılacak UBP kurultayı öncesinde kamuya bin kadar geçici istihdamı yapıldığını açıkladı.
   Eroğlu’nun, önceki gün KIBRIS TV’de “Son Durum” programına katılarak yaptığı açıklamalar, dün Türk Ajansı tarafından abonelere servis edildi. Kamuya alınan bin kişilik listenin kendilerine ulaştığını belirten Eroğlu, “Peki bunlar şaibeli değil de, 65 kişi sınava girdi ve şaibe kokusu alındı diye bu gençlerin ekmeğiyle niye oynanıyor” diye sordu.
   Eroğlu, burada hedef alınan kişinin kendisi olduğunu belirterek, “Benim sınava girecek bir torunum vardı. Bunun dışında da kimse yoktur. Zaten torunum da benim bilgim dışında sınava girdi. Üstelik torunum şu an İngiltere’de yüksek lisans yapma hakkı kazandı ve ülkede değil” dedi.
   Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Çetin Uğural’ın yaptığı açıklamalara da üzüldüğünü ifade eden Eroğlu, Uğural’ın konuşmaya hakkı olmadığını, çünkü kendi döneminde yapılan sınavların tümüne itirazlar yapıldığını söyledi.

Propaganda ekipleri getirildi
   Cumhurbaşkanı Eroğlu, herkesi kucaklayarak bu güne geldiğini söyleyerek, ayak oyunlarına başvurmadığı için de 35 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu kaydetti. Eroğlu, ayak oyunlarının UBP’ye zarar verdiğini ve kurultay öncesi partinin ikiye bölünmesinin en çok kendisini üzdüğünü söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:
   “Ben bir önceki kurultayda İrsen Küçük’ü destekledim. Bunu bütün ülke biliyor. Kimse de bir söz söylemedi. Kimse Eroğlu niye karışıyor demedi. Ahmet Kaşif’ten de bir acı laf duymadım. Benim de bir kişiyi tercih etmeye hakkım var. Hele 35 senesini partiye vermiş bir kişi olarak böyle bir hakkım vardır. Şimdi her taraftan müdahale oluyor. 
   İlk defa bu kurultayda, bir seçim kampanyası yürütülüyormuş gibi propaganda ekipleri var. Bu kişiler de dışarıdandır. Bunlar yanlıştır. Ama devletin imkanlarını kullanarak, vatandaşların sorunlarını istismar ederek bir yere varmaya çalışırsan bunun sonrası var. Bu da genel seçimlerdir. Parti transferlerle yürümez. Parti genel seçimde alacağı oylarla büyür. Particilikte bölgecilik yoktur. UBP bölgesel bütünlüğünü koruduğu takdirde genel seçimde başarılı olur. Bu bütün partiler için geçerlidir.”
   Özellikle son birkaç aydan beridir UBP’de cepheleşmelerin yaşandığına dikkati çeken Eroğlu, hükümetin bütün olanaklarının kurultay döneminde hükümeti elinde tutanlar tarafından kullanıldığını söyledi.

Erken seçim olasılığı
   Olası bir hükümet krizini temenni etmediğini söyleyen Eroğlu, erken seçimin gündeme gelebileceğini de belirtti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, siyasetin kızışmaya başladığına dikkat çekerek, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yaptığı sınava inanmayanların, hükümetin yapacağı sınavlara inanıp inanmayacağını merak ettiğini ifade etti.

Rumların işbirliğine niyeti yok
   Güven artırıcı önlemler çerçevesinde kurulan komitelerden birinin suçluların iadesi, sınır olaylarında işbirliği yapma gibi gündemle kurulduğunu da anımsatan Eroğlu, “Ancak Rum yönetimi bizimle işbirliği yapma düşüncesine bu güne kadar girmemiştir” dedi.
   Rum Yönetimi’nin böyle bir düşünceye girmediği gibi, kendinden ayrı bir devletin toprağına girdiğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:
   “Neticede burada egemen bir devlet, egemen bir halk, bu egemen devletin de sınırları vardır. Bu yüzden bizim sınırlarımızı bizim bilgimiz olmadan aşmaları mümkün değildir. İkincisi; zaten aşma hakkı yoktur. Çünkü, bu konuda işbirliği yapma teklifi bizim tarafımızdan gelmekte, bugüne kadar reddeden taraf da Rum tarafı olmaktadır. Dolayısıyla başka bir devlete ait topraklara girdiklerini anlamaları lazım. Hem benim toprağıma girmiştir, hem de birinci dereceden askeri bölgeyi ihlal etmiştir. Hem de benim vatandaşımı, belinde tabancalarla darp etmeye çalışmışlardır.”
   Eroğlu, Rum Yönetimi’ne çağrıda bulunarak, iki komşu devlet olarak suçluların iadesine yönelik anlaşma yapılabileceğini ifade etti.

 

Kıbrıs Gazetesi