(T.AK.): Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen),  Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer’in “Özel şirket Aksa’nın, Kalecik’teki santraline filtre takılıyor, devletin elektrik santrali Teknecik’e ise aynı sistem ancak özelleştirmeden sonra”  şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı açıklamada, Ünlüsoyer’in açıklamasının çevrenin neden çöplük içinde olduğunun göstergesi olduğunu ileri sürdü.

“AKSA şirketi ülkemizde bulunduğu 2003 yılından beridir kurmakla yükümlü olduğu filtre sistemini kurmadığı gibi Kaleciğe taşıdığı yakıtı Akdeniz’de yaptığı spot alımların yanı sıra spesifikasyon değerlerinin ne olduğundan”  Ünlüsoyer’in  haberi olup olmadığını soran Cesurer,  bu konudaki bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Aksa şirketini kalitesiz yakıt kullanmakla suçlayan Cesurer, getirilen yakın kalitesiz olduğu sürece istenildiği kadar filtre edilsin atığın çevreye zarar vermeye devam edeceğini ileri sürdü.

Yapılanları , ülkedeki üretim tesislerinin elden çıkarılmasına  zemin yaratmaya yönelik ucuz politikalar olarak tanımlayan Cesurer, devletin tükettiği elektrik enerjisinin bedelini ödediği an, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yatırım ve fitre sistemini kurabileceğini savundu.

Cesurer “El-Sen olarak Çevre Dairesi Müdürü’nün görevi çevreyi korumak olduğunu biliyoruz ve diyoruz ki, karşınızdaki devlet dahi olsa gereğini yapın, eğer yapamıyorsanız o koltukta oturmanın anlamı yoktur” dedi.

(HY/KAR)