DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ankara'da şu sıralar KKTC'den de üç bakanın katıldığı 2013-2015 yılı ekonomik paket görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Denktaş, ekonomik paketin Kıbrıs Türk halkını fakirleştireceğini ileri sürdü. Denktaş yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

 

Halkımız UBP hükümetinin iktidara geldiği ve milletvekili devşirerek sürdürdüğü iktidarı süresince uygulanan ekonomik program nedeniyle gittikçe fakirleşmiştir. Ekonomik göstergelerin manipule edilerek Kıbrıs Türk halkına çizilen pembe tablonun gerçek olmadığı ve artık yok olma sürecine girdiğimiz gün gibi ortadadır. Bu gerçekler ortada dururken UBP hükümeti 2013-2015 yıllarını kapsayacak olan sözde ekonomik programı kendi ülkesinin hiç bir siyasi partisi, kurum, kuruluş ve sendikası ile tartışmadan uygulamaya koymak için yola çıkmıştır. Kendi halkı ile hiçbir bilgi alışverişinde bulunmadan biryerlerde hazırlanan ve genel çıkarlarımız açısından şaibeli olması kuvvetle olası bir programı Kıbrıs Türk halkı ile hiç tartışmadan uygulamaya konmasına karşıyız.

UBP hükümetinin siyasi ömrünün pek de uzun sayılmayacak bir sürede sona ereceği düşünüldüğünde yönetimde olanların kendi görev sürelerini aşan periyotlar için tüm ülkeyi bağlayacak planlar yapması siyasi etik açısından olumlu değildir. UBP’ni hazırladığı veya kendisi için başkalarının hazırladığı “ekonomik programı” önce KKTC’nin siyasi partileri ve diğer organizasyonları ile mümkün olduğunca bir konsensus aranarak hayata geçirmesinin ülkemiz açısından daha verimli olacağını düşünmekteyiz.