Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), en yeni bölümlerinden biri olan Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı başarılı öğrencileri için ilk defa yüksek şeref ve şeref sertifikaları töreni gerçekleştirdi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. . Rza Bashirov, Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, Doç. Dr. Bahar Taneri, Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek, bölüm asistanları ve öğrencileri ve velilerinin yanı sıra konuk olarak Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten katıldı.

Törende gençlere bir meslek örgütü niteliğinde olan Biyologlar Derneği ve KKTC’de biyolojinin dünü, bugünü ve yarını konulu sunum yapan Sarpten, biyoloji ve özellikle de moleküler biyolojinin 21. Yüzyılı şekillendiren bilim dalı olduğunu belirtti. Hasan Sarpten özellikle KKTC’de mesleğini icra eden biyologların çalıştıkları sektörlere göre dağılımını istatistiksel olarak açıkladı. Belirli alanlarda uzmanlaşan biyologların ve moleküler biyologların sayısının gün geçtikçe arttığına işaret eden Sarpten, ileride gıda ve tarım sektörleri başta olmak üzere diğer alanlarda da bu uzmanlara ihtiyaç olacağını vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz ise konuşmasında öğrencileri ve velilerini başarılarından dolayı kutladı. Yılmaz, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programına yeni öğrenciler kabul ederek ülke için mesleki, entellektüel ve kültürel birikime sahip bireyler yetiştirileceğini belirtti.
Tören başarılı öğrencilere sertifikalarının takdiminin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.