Cep'te büyük kazık
Paket bahane, “kazık” şahane

Kıbrıs Manşet Özel Haber

KKTC Telsim Vodafone, halka “Uygun görüşme imkanı” adı altında taahhütlü olarak sunduğu paket ücretleriyle adeta vatandaşı kazıklıyor

KKTC’de faaliyetini sürdüren 2 GSM operatöründen biri olan Vodafone Telsim, halkı kazıklıyor.
Türkiye fatura ücretleri ile KKTC fatura ücretleri arasında dağlar kadar fark bulunurken, fatura bedelleri vatandaşı canından bezdirdi.
Vatandaş, KKTC Turkcell’in de Telsim’den arta kalır yanının olmadığını, “O kazıkçı, öteki ondan daha kazıkçı” diyerek belirtiyor.

Türkiye’de 89, KKTC’de 149 TL
Vodafone Telsim KKTC’de taahhütlü olarak abone olabileceğiniz ve 1 yıl kullanım şartı sözü ile 8 gb internet, her yöne 4 bin dakika, her yöne 4 bin SMS bedeli olarak 149 TL ödemek zorunda iken, tahhütlü değil de aylık ücretle RED paketi üyesi olmak isteyen vatandaş ise aylık 179 TL ödemesi gerekiyor.
Türkiye Vodafone Telsim’de ise bu rakam ülkedeki rakamların çok altında bulunuyor.
Vodafone Telsim Türkiye’de söz konusu belirtilen paket bedeli 1 yıl taahhüt sözüyle 89 TL, taahhütsüz olarak ise 100 TL.
Arada bu kadar büyük farkın bulunmasını halk, adada iki GSM operatörünün bulunmasını ve aralarında hiçbir türlü rekabetin oluşmamasına yoruyor.

“Her iki operatörde kazıkçı”
Ülkedeki iki telekomünikasyon ağından biri olan Vodafone Telsim KKTC’nin, paket taahhüdü ile vatandaşı soyduğunu belirten bir vatandaş, “Benim telefonum faturalı ve Telsim Vodafone’liyim. Bu ay 400 TL telefon faturası ödedim. Her girdiğim tarifede sürekli aşım yapıyorum uyarısı geliyordu. Çok dikkat etmeme rağmen yine aşım yaptığıma dair mesaj geliyor. Hiçbir şey anlamadım ben. Hattımı iptal ettirip kontörlüye geçmeyi düşünüyorum. Ayda 400-500 TL’den aşağı fatura gelmiyor. Bu aşımı nasıl yapıyorum aklım ermiyor. Ayın 5’i gelmeden internet kotam doluyor. Gidip sorduğumda görevliler bile şaşırıyor 4 GB internet 5 gün içinde nasıl biter diye. İçeriyi arayıp soruyorlar, araştırılıyor kullanılmış diyor ama ben kullanmadığımı çok iyi biliyorum. İki operatörde kazıkçı. Film izlesem 5 günde 4GB interneti bitiremem.”ifadelerini kullandı.

Turkcell’in arda kalır yanı yok
KKTC’de sadece iki GSM operatörü bulunmasından ötürü, halkı el ele tutuşarak soyan Telsim ve Turkcell’e vatandaş, “üçüncü bir operatör gelse böyle olmaz. O zaman rekabet olur, ücretler düşer” ifadelerini kullanıyor.
Turkcell’in, her ay kullanıcılarından “Elektronik haberleşme yasası” adı altında faturalarına onlarca TL yansıdığını belirten vatandaşlar, paketlerin de anlamsız bir şekilde hızlıca bittiğini belirtiyor.
Kullanım ücretlerinin pahalılığından, Turkcell’in faturalarının her zaman kabarık geldiğini belirten vatandaşlar, “O kazıkçı, öteki ondan daha kazıkçı” olduğunu savunuyor.

KKTC Telsim fiyat listesi


Türkiye Telsim fiyat listesi