Girne Kaza Tapu Dairesi Binası’nın tamamlanması için açılan ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nda Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun şahit olarak imza koyduğu sözleşme, Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Hüseyin Tazeoğlu ile ihaleyi kazanan Gerçek İnşaat Ltd Direktörü Savaş Gerçek tarafından imzalandı.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sözleşme gereği Girne Tapu Dairesi Binası 4 Ay içinde bitmiş olacak.

385 bin TL’ye mal olacak olan ikinci etap projesi gereği, Girne Tapu Dairesi’nin sonlandırılması ve çevre düzenlemesi yapılacak.

İmza töreninde konuşan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, büyük bir ihtiyacın karşılanmasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi ve hem halkın, hem tapu çalışanlarının artık rahat edecekleri bir ortama kavuşacaklarına vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, “ Uzun zamandır gerek çalışanlarımızın, gerekse halkımızın büyük sıkıtılar çektiği Girne Kaza Tapu Dairesi’nde yeni bina ihtiyacı şart olmuştu. Toplamda 810 m2 olan yeni bina 3 kat inşa edildi. Bölge insanının ihtiyaçlarını karşılayacak yeni binada personelimizin de rahat bir ortamda çalışacak olması bizler için çok önemlidir. Buradan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine da teşekkürü bir borç bilirim. Her zaman yanımızda olan Anavatanımızın buradaki temsilcilerine ve yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Kıbrıs adasında Türklüğün devamı açısından tapunun önemine de işaret eden Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Bugüne kadar el ile yazılan ve işlem gören tapular, zaman içinde tahribata uğruyor, hatta kaybolabiliyordu. Bir tarih niteliğindeki tapu belgelerimizin durumu maalesef  yıpranmış ve okunmaz haldeydi. Yani adadaki varlığımızın ispatı tehlike altındaydı. 2011 yılı itibari ile tapuda reform vizyonu ile başlattığımız proje kapsamında tüm tapu belgeleri fotoğraflandı ve dijital ortama,bilgisayarlara aktarıldı. Şimdi ise alt yapı ve bina sıkıntılarının geride kalması ile artık Kıbrıs Türk halkı daha iyi hizmet alacaktır. Amaç hem halkımıza daha iyi ve hızlı hizmet vermek, hem de yangın, hırsızlık gibi durumlarda gerekli tedbiri de önceden almaktır.”