Camilere 3 Saatlik İbadet Kısıtlaması

Vakıflar Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan genelge ile bundan böyle camilerde 3 saatten fazla elektrik kullanılamayacak. Kullanan görevli olursa ücreti maaşından kesilecek.
İdaremiz namaz öncesi ve namaz sonrası süreyi de göz önüne alarak kullanım süresini 3 saate çıkarmıştır. Bu durumda günlük 3 saatlik tüketim üzerinde yapılacak harcamalardan camigörevlisi sorumlu olacaktır. Vakıflar İdaresi bu hususlara riayet edilip edilmediğini, görevlendireceği müfettişler tarafından denetleyecek” ifadesi yer aldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan KKTC Din Görevlileri Sendikası Başkanı Çakır, alınan kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Kendilerinin de diğer memurlar gibi kamu görevi yaptıklarını ifade eden Çakır, "Bizim yapmış olduklarımız da devlet, millet içindir. Bu uygulama kabul edilebilecek bir uygulama değildir. Biz bunu Din Görevlileri Sendikası olarak kabul etmiyoruz. Camilerin elektriği kesilerek yapılan bu uygulamalar bize bir zulümdür” diye konuştu. Kısıtlamalarda hep ilkleri yaşıyor

Din İşleri Başkanlığı’nın bu kısıtlamalarda hep ilkleri yaşadığını savunan Çakır, “Ne zaman devletin yapacağı bir iş varsa ilk önce Din İşleri Başkanlığı’ndan başlanıyor. Bir camide 6-7 saat elektriğin kullanılması gerekiyor. Bugün modern çağda yaşadığını iddia eden insanlar bu sıcakta evinden kalkar kliması olmayan bir camide ibadet eder mi” diye sordu.
‘Minareyi ışıklandırmayın’ diyorlar
İsrafı kabul etmeyen görevliler olduklarını belirten Çakır, “Zaten kendi içimizde tasarruf ediyoruz. Lamba yanması gerekiyorsa yanacak. Gerekiyorsa klima da çalışacak. ‘Minareyi neden ışıklandırdın’ diyorlar. Neden ışıklanmasın? Dünyanın her yerindeki minareler sembolse, onların da ışıklanması gayet normaldir. Tasarruf yapılmasına evet ama baskıyla bunun Din işleri Başkanlığı’ndan başlanması kabul edilebilir değildir” dedi.