Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun ‘Ada’da Kıbrıslı Türklerin de Rumlar gibi hakları bulunduğunun teslim edilmesi ve bugünkü gerçeklere uygun bir anlaşma yapılması gerektiği’ yönündeki açıklaması, Rum basınında; BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı ile bugünkü görüşmesi öncesinde, KKTC’nin tanınması gerektiği mesajı verdiği şeklinde yansıtıldı.

 

 

Fileleftheros “Eroğlu’nunŞartı Tanınma... Bugün Downer’e ön şartlarını yinelemek için bekliyor... İşgal lideri ‘Gerçekleri’ Öne Çıkarıyor”başlık ve spotlarıyla yansıttığı haberinde okurlarına Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ilgili açıklamasını aktardı.

 

Gazete Eroğlu’nun açıklamasının, bugüne kadar Kıbrıslı Türklere karşı birçok haksızlık yapıldığını, bunların kaldırılması için mücadele verilmesine karşın uluslararası camianın bu haksızlıkları anlamadığını belirterek, Kıbrıslı Türklerin uluslararası camianın tanınan bir parçası olması için Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edileceğine işaret ettiği bölümünü öne çıkardı.

 

Gazete Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin KKTC’yi, sürekli olarak“çıkmazı sağlamlaştırma ve iki devlet politikasını ileri götürme yön,üne gitmekle” suçlayarak “bu, Türkiye’ninİslam İşbirliği Teşkilatı aracılığıyla sahte devleti yükseltme çabalarından da açıkça ortadadır” ifadesini kullandı.

 

Politis “BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Bugün İşgal Bölgelerinde... Eroğlu İle Görüşecek” başlıklı haberinde okurlarına, Aleksander Downer’ın bugün KKTC’ye gelerek CumhurbaşkanıEroğlu ile görüşeceğini haber verdi.

 

Downer’ın geçen hafta da Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la, Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımlar ve özellikle müzakere sürecinde elde edilen görüş birliklerinin nasıl değerlendirileceği konusunu görüştüğünü hatırlatan gazete devamla, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, Downer’la yapacağıgörüşmeyle ilgili beklentilerini anlattığı açıklamasına yer verdi.