Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, son 3 yılda 9 farklı kanal ve yöntemle işletme kredisi imkanı sağlayarak, finansman erişimini kolaylaştırdıklarını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Atun, Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği’nin (GİAD) düzenlediği çalıştayın kapanışında yaptığı konuşmada, GİAD’ın yaptığı çalıştayın ardından çıkacak olan sonuçları heyecanla bekleyeceklerini söyleyerek, dernek üyelerine çalışma yöntemleri hakkında bazı tavsiyelerde bulundu.
Son yıllarda sanayiye verilen teşviklerin önemli boyutlarda olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanı Atun, ihracat desteğinden, fuarlara katılım desteğine kadar bir çok konuda sanayiciye verilen katkının bir çok ülkenin üzerinde oranlarda olduğunu belirtti.

Önceleri sadece Kalkınma Bankası aracılığı ile çok sınırlı sayıda KOBİ kredi verildiğini kaydeden Atun, bakanlığı dönemi boyunca finansmana erişimi kolaylaştırmak için büyük uğraş verdiklerini, son 3 yıllık dönemde 9 farklı kanal ve yöntemle işletme kredisi imkanı sağladıklarını söyledi.

Faiz destekli kredilerin siyasetten uzak bir yapıyla ihtiyaç sahibi işletmelere verilmesi adına tüm işlemlerin yetki verilen bankalardan yapıldığını belirten Atun, kredilere yoğun bir talep olduğuna işaret ederek, sanayi arsalarında yapılan devirleri, göreve geldikleri günden itibaren sıfıra indirdiklerini kaydetti.

Atun, bilgileri dışında yapılmaya çalışılan devirler için de hukuki işlemler yapıldığını belirtti.

Sunat Atun, sanayi bölgelerindeki esas vizyonlarının, bu bölgeleri sivil toplum kuruluşlarına devretmek olduğunu söyleyerek, görevde oldukları sürede yapılan sanayi bölgelerinin, eskiye oranla tam bir düzen içerisinde yapılandığını kaydetti.

Atun, konuşmasının sonunda, GİAD üyelerine özellikle dış temasa devam etmeleri konusunda çağrıda bulunarak, kurulacak işbirliğiyle başarının yakalanabileceğini söyledi.

GİAD Başkanı Arsen Angı da konuşmasında, yaptıkları çalıştayda çok önemli fikirler ortaya çıktığını belirterek, yakında bu fikirleri bu rapor halinde kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

(FEZ/SEL) FOTOĞRAFLI