Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, sanayinin gelişiminin üretimde katma değerin artırılması ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Bölümü’nden verilen bilgiye göre Bakan Atun Gazimağusa’da yerel tarım ürünlerini işleyen Arsal Gıda Sanayi’ni ziyaret etti.

Sunat Atun, ziyarette yaptığı konuşmada, sanayi politikalarında üretimde katma değer oranını artırma ve yaygınlaştırmayı amaçlandıklarını, bu kapsamda mevcut üretim yapılan tesislerin geliştirilmesine önem verdiklerini söyledi.

UBP Hükümeti döneminde, markalaşma, araştırma-geliştirme ve dağıtım ağının geliştirilmesi amaçlı hibe programlarının  hayata geçirildiğini ifade eden Atun, yurtdışı fuarlara katılım, yurt dışı teşhir mağazası açılması ve depo kiralanmasına yönelik de teşvik uygulamalarını gündeme getirdiklerini kaydetti.

Atun, ülke sanayinin gelişmesinin ancak üretim katma değerinin artması ve ihracat imkanlarının geliştirilmesi ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Arsal Gıda’da, KKTC’nin farklı bölgelerinde üretilen farklı tarım ürünlerinin mamule dönüştüğü bir üretim yapısı olduğunu, bunun da yüksek katma değer yarattığını belirten Atun, “Çok güçlü bir marka oluşturmuşlardır.

Araştırma geliştirme faaliyetlerinin çok iyi durumda olduğunu görüyoruz. İki Avrupa ülkesine ihracat başlamış durumda. Türkiye’de kendi ürünlerini kendi markaları ile teşhirini yapabilmeleri adına bakanlık olarak gerekli desteği vereceğiz. KKTC’nin gururla anacağı bir tesis meydana getirmişlerdir” dedi.

ARSAL

Arsal Gıda Sahibi Hüseyin Arsal da konuşmasında, aile olarak geleneksel ürünlerin üretimine büyük önem verdiklerini ifade ederek, katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi konusunda bilgi birikimleri olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk kültürünü canlı tutmanın varlık nedenleri olduğunu belirten Arsal, üretimin tamamıyla ülkede yapılması durumunda, bir çok kesimin bundan kazançlı çıkacağına inandığını ifade etti.

Firma sahiplerinden Hakan Arsal da Kıbrıs Türk halkının en iyi ürünlere layık olduğunu düşündüklerini belirterek  “Biz yerli üretimin arkasında kalarak değil de, halkımıza gerçek anlamda kaliteli ürünler sunmayı amaçlıyoruz .Halkımıza desteği için teşekkür ederiz” dedi.

Bakan Atun’a Arsal Gıdayı ziyaretinde Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt ile Özel Kalem Müdürü Koralp Şerifoğlu eşlik etti.