Altın fiyatlarında kararsız süreç devam etmekle birlikte FED, Avrupa Birliği cephesinden gelen verilere göre yön bulma çabası devam etmektedir. 

Altın için göstergeler 

Bir yandan FED bir yandan İspanya , Yunanistan derken altın fiyatlarındaki yönsüz süreç devam etmektedir. Hemen belirteyim İran , Suriye meseleside henüz gündemden düşmüş değil.. FED den gelen açıklamalarla birlikte QE3 parasal genişlemede umutların devam etmesi altın için olumlu sayılabilir.  Avrupa’nın durumu ortada. Burada geçtiğimiz haftada belirttiğim üzere parasal genişlemeden ziyade dolar endeksini izlemye devam edeceğiz. Dolar endeksinin yükselmesi halinde altın fiyatlarındaki baskı devam edecektir. Böyle bir durumda gerileme riski oluşabilir. Önceki yazılarımızı takip edenler hatırlayacaklardır. Bir kez daha vurgulamak isterim ki “ köprünün altından daha çok sular akar “

Teknik Noktalar

Teknik açıdan 1.690 – 1.700 ONS/$  bölgesi direnç olmaya devam ediyor. Bu seviyenin hemen üzerinde 1.720 ONS/$  direnci bulunmaktadır. Kişisel görüşüm 1.690 – 1.700 ONS/$   seviyesi kalıcı olarak aşılmadığı müddetçe temkinli harekete devam edeceğiz. Alım yönünde  açık olan pozsiyonlar bu seviye kırılmadığı sürece kapatılabilir. 

Değerli yatırımcılar aşağı yönlü harekette 1.655 ONS/$  desteğinin altında 1.620 ONS/$  seviyesi beklenmelidir. Bu seviyeye yaklaşıldıkça tepki alımları için alım yönünde kısa vadeli pozisyonlardan kazanç sağlanabilir. 

TL/Gram ile ilgili

TL/Gram olarak yatırım yapan yatırımcılarımız için bu hafta önemli olabilir. Özellikle 1.690  - 1.700 ONS/$  bandında fiyatlanan ONS değerinde TL/Gram fiyatları 96-97 bandında hareket eğilimindedir. 

Kısa vadeli olarak geçtiğimiz hafta belirttiğimiz önerimiz geçerliliğini korumakta. TL/Gram olarak (1.690  - 1.700 ONS/$  seviyelerinin satış üretme riski gözününde bulundurulursa ) 96-97 seviyelerinden geri çekilmeye dikkat. Olası geri çekilmelerde 93-94 TL/ Gram fiyatları alım olarak değerlendirilebilir. 

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...