KUTLAMALAR TC BÜYÜKELÇİSİ AKÇA’NIN BRTK’DAN YAPACAĞI KONUŞMA İLE BAŞLAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89’uncu yıldönümü, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenlerle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın bugün saat 13.00’te Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan yapacağı konuşmayla başlayacak. Aynı anda, 21 pare top atışı yapılacak.

Büyükelçi Halil İbrahim Akça, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yarın saat 09.00’da, Büyükelçilik İkametgahı’nda tebrik kabul edecek.

TÖRENLER

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yarın Başkent Lefkoşa yanında diğer tüm ilçelerde de törenler düzenlenecek.

Lefkoşa’daki ilk tören saat 09.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek. Törende protokol sırasına göre çelenkler konulacak ve saygı duruşu ardından da saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Tören, anıt özel defterinin imzalanmasıyla tamamlanacak.

DR FAZIL KÜÇÜK BULVARI

Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki tören ise, saat 10.00’da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

Tören birliklerinin denetlenmesinin ve halkın bayramının kutlanmasının ardından, KTBK Komutanlığı adına bir konuşma yapılacak.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşması ile devam edecek tören, resmigeçitle sona erecek.

İLÇELERDEKİ KUTLAMALAR

Gazimağusa’daki kutlama törenleri saat 15.00’te Zafer Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Buradaki tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise saat 15.30’da Kaymakam, Bölge Komutanı ve Belediye Başkanı’nın birlikte halkın bayramını kutlaması ile başlayacak.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinden sona bir subay, bir öğretmen konuşma yapacak ve bir öğrenci şiir okuyacak. Kutlama, tören geçişiyle bitecek.

GİRNE

Girne’deki tören, Atatürk Anıtı önünde saat 15.30’da Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı marşı ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak.

Tören birliklerinin, okulların ve halkın bayramının kutlanmasından sonra, şiirler okunacak. Günün anlamını belirten konuşmanın ardından tören resmi geçitle sona erecek.

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı önündeki tören saat 14.30’da Anıta çelenkler konulması ile başlayacak.

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle buradaki tören tamamlanacak.

Güzelyurt’taki ikinci tören saat 15.00’te Müze önünde gerçekleştirilecek.

Buradaki tören birliklerinin ve halkın bayramının kutlanması ile başlayacak. Bunu konuşmalar ve bir öğrencinin okuyacağı şiir izleyecek.

Halk dansları gösterisinin ardından, buradaki tören resmigeçitle tamamlanacak.

İSKELE

İskele’de Ecevit Meydanı’ndaki Cumhuriyet Bayramı töreni saat 15.15’te protokol sırasına göre  Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’yla bayraklar göndere çekilecek ve halkın bayramı kutlanacak. Şiirlerin okunması ve konuşmalardan sonra tören resmi geçitle bitecek.

LEFKE

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Lefke’de de tören düzenlenecek.

Lefke Atatürk Anıtı önündeki tören, saat 09.45’te protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören birlikleri denetlenip halkın bayramı kutlanacak.

Bunu günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunması izleyecek. Buradaki tören resmigeçitle sona erecek.

Törenin ardından Lefke Spor Kulübü’nde tebrik kabulü gerçekleştirilecek.

AKDOĞAN

Akdoğan’da düzenlenecek 29 Ekim töreni ise, saat 09.00’da Akdoğan Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayacak törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından, şiirler okunacak ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

LEFKOŞA VE GAZİMAĞUSA'DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni nedeniyle yarın Gönyeli Çemberi ile Kıbrıs Gazetesi arasında kalan yol trafik akışına kapalı olacak.

Yol, saat 07.30’dan törenin sona ereceği saate kadar kapatılacak.

Açıklamada söz konusu saatler içerisinde Yeni Organize Sanayi Bölgesine gitmek isteyen sürücüler için, Altınbaş Petrol istasyonu önündeki yol kavşağı ile Cezaevi kavşağından kontrollü olarak trafik akışı sağlanacağı belirtildi.

Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’dan gelecek araç sürücüleri de şehir merkezine giden yol güzergahlarını kullanarak ulaşımlarını sağlayabilecek.

Gazimağusa’da da Fazıl Polat Paşa Bulvarı trafiğe kapalı olacak.

Saat 13.00’den törenin sona ereceği saate kadar Fazıl Polat Paşa Bulvarı, Fevzi Çakmak Bulvarı ve İlker Karter Caddesi ile Baykal çemberi trafik akışına kapatılacak.

Polis Genel Müdürlüğü, trafik akışını engellememek için sürücülerin belirtilen yollara park etmemelerini, ayrıca trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını da istedi.