Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarında bulunan R.T yetkili direktörü B.K’nin yaptığı Platinium Apartmanı için sözleşme imzalayan ve sözleşmeleri harfiyen yerine getiren vatandaşlar 5 yıldan fazla süren büyük bir mağduriyet yaşıyorlar.

Mağdur olan vatanlar bugün Platinium Apartmanı’nda bir araya gelerek seslerini duyurdular.

Yapılan açıklamada, “Apartman B.K tarafından yarım bırakılarak terk edildi. Son zamanlarda ortaya çıkan kanıtlar B.K’nin bir daireyi iki kişiye satarak suç işlediğini göstermektedir. B.K'nin mahkemenin verdiği ara emre karşı gelerek satışı gerçekleştirmiş ve büyük bir suç işlemiştir. B.K, eşi N.K’ye iki hisse devredip bahsi geçen hisseleri ipotek verip bankadan kredi çekmiştir. Apartman 19 hane olmasına rağmen ortaya çıkan tablo 22/19’dur. Apartman kapasitesinden fazla kişiye satılmıştır ve 3 fazlalık bulunmaktadır. Konu hakkında polis soruşturması başlatılmıştır. Bizler adalet yerini bulsun ve mağduriyetlerimiz giderilsin istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Mağdur olan vatandaşlardan Seda Mahir, “ Bu apartman 19 haneliktir ama yaptığımız araştırmaya göre 22/19’dur bizler bu apartmanı bitirmek istiyoruz bu sayı düşmediği sürece biz bunu gerçekleştiremeyiz, bizim ricamız polis gerekeni yapsın bizim mağduriyetlerimiz giderilsin bu sayı 19’a düşsün gerekirse apartmanı kendimiz bitirelim çünkü 19 hanelik apartmanı 22 kişiye vermek dolandırıcılıktır sahtekarlıkla para teminirdir” ifadelerini kullandı.

Mağdur olan vatandaşlardan Şansel Balcıoğlu, “ Gecikmesi halinde 1 yılda bitecekti bina, gecikmesi halinde bize her ay 200 sterlin ödeyecekti halen paranın yarısını da vermiş olmamıza rağmen mağduruz başka yerden yer satın almak zorunda kaldık çok zorlandık” açıklamasında bulundu.

Mağdur olan vatandaşlardan Cem Çırakoğlu, “İlk 7 yıl önce sözleşme imzalamıştım,5 yıl öncede evin bitmesi lazımdı bütün varlığımızı verdik buraya ama 5 yıldır bu mağduriyet devam etmekte hukuki süreçte devam ediyor ancak son çıkan belgelere görede 3 fazla hisse olduğu için bütün hak sahipleribiz kendimiz bitirelim diyoruz ama onu da yapamıyoruz bu mağduriyetin giderilmesi lazım ilgili mecraların yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Mağdur olan vatandaşlardan Yalçın Yiğittürk, “2015 yılında aldım 43 bin Sterlinlik bir sözleşme yaptım 33 bin sterlinini ödedim ve 5 senedir de terk edilmiş gibi Müteahitler birliğimiz, polisimiz veya devletimiz bu bina 9 katlı isteyen istediği gibi bu binanın üstüne çıkabiliyor, üniversitenin dibinde hiçkimse atılı bir şekilde duruyor bu bina burada bir tehlike saçıyor hemde biz mağdurlar içinde hiç birşey yapılmıyor bana göre müteahitler birliği de devlette ilgili kişiye baskı yapması lazımdır veya 3 fazla satılan hissenin 19’a eşitlenip bize teslimi yapılsın biz kendimiz bitirelim 5 senelik mağduriyetin bir sonu olsun devlet yetkililerinden rica ediyoruz gerekeni yapsınlar” ifadelerini kullandı. (MHA)