Değerli okurlar bundan sonra Pazartesi ve Perşembe Kıbrıs Manşet Gazetesindeyim. Ülkenin gündemini sizlerden de gelen yorumlara birlikte değerlendireceğiz.

Malkoçoğluları bitmez. Gün geçmiyor ki ülkemiz de havada kalan sözler ve vaatler bitmek bilmesin. Bunun son örneği de kamuoyunda ortaya atılan bir Robin Hodd furyası. Ama biz yerli kahramanları daha çok seviyoruz.

O da yerli Malkoçoğlu’muz Sayın Ekonomi bakanımızdır. Uzun zamandır kendisini takip ediyorum, partisini ilk kurarken söylemiş olduğu cümleler ilk günkü gibi aklımda. Elektriğin insanları çarpmasına izin vermeyeceğiz, biz halkın cebinden çalanların yolsuzlukların tozlu raflarda bekleyen yolsuzluk davalarının üzerine gideceğiz demişti. (04.01.2018) ve bu söylemleri sadece ben duymadım köy köy mahalle mahalle gezip anlatmıştı.

Ama Sayın bakanımız 2021’ in bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmedi. O da maalesef Kıbrıs’ın zübük siyaset anlayışına ayak uydurmak zorunda kaldı. Gelelim asıl meselemize, Evet sayın bakanımız politikayı çok iyi uyguluyor. Tabi burada politikanın açılımını da yapmak zorundayız. Latinceden gelen bu kelimenin açılımı poli ve tika’dan oluşmaktadır. Bununda Türkçe meali çok yalandır. Gelelim neden böyle bir şeyin açılımına gereğini duydum.

Şimdi (halk adına ) soruyorum. Ben klişe sorulardan sormaktan ziyade şu soruları size sormak iterim.

1) Yolsuzluk yapıldığını iddia ettiğiniz bakanlıkta ve kıb-tek kurumunda ki yolsuzluk dosyalarını neden halen savcıları göreve çağırmadınız?

2) İddia ettiğiniz kurumlarda ve bakanlıkta yer alan genel müdür ve müsteşar ile neden hala çalışmaktasınız?

3) Kablolu elektrik gelecek gelecek dediniz bunlarla ilgili bir girişim yapmak yerine neden yakıt ihaleleri ile halen uğraşıyorsunuz?

4) Siz aynı zamanda kıb-tek yönetim kurulunun İTE amirisiniz sizin bünyenizde olan kıb-tek Genel Müdürü % 30 zamlardan bahsederken, siz Genel Müdürünüzü yalanlarken neyi hesapladınız?

5) Döviz kuru şu anda stabilken neden zamlardan bahsediyorsunuz?

6) İhaleye çıkartmadan yakıt ihalesinin ihalesiz bir şirkete verilmesinin izahını yapabilir miyiz?

Neden 6 soru sorduğunda gelince uğurlu rakamımızdır. Zaten bu kadar soru size şu an için yeterli olacağını düşünüyorum. Lütfen bu sorularımız 04/01/2018 zamanına göre cevaplanır diye umuyoruz. İnanın ki bu halk bu soruların cevaplarını gayet net biliyor.

Yakıtımız Hoş gelmiş ..