Aydoğan’ın Katili Kocası mı?

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de Aralık ayı sonunda meydana gelen olayda balkondan atlayarak intihar ettiği düşünülen Akile Akdoğan’ın cinayete kurban gittiği öne sürüldü. Akdoğan çiftinin 11 yaşındaki kızları T.A, uzman psikologlar eşliğinde verdiği ifadede annesini babasının balkondan attığını söyledi. Küçük kızın ifadesi üzerine Akile Akdoğan’ın eşi Yaşar Akdoğan tutuklandı. Poliste sorgulanan zanlı suçlamaları kabul etmedi ve eşinin intihar ettiğini öne sürdü. Polisteki sorgusunun ardından zanlı bugün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme avlusunda toplanan Akile Akdoğan’ın yakınları, zanlıyı görür görmez saldırıya kalkıştı. Polis zanlıyı apar topar mahkeme salonuna sokarken, yakınları, Katilsin” diye haykırdı.



Olaylı başlayan duruşmada Müfettiş Eren Gözügüzel, 30 Aralık tarihinde balkondan düşerek yaşamını yitiren Akile Akdoğan ile ilgili soruşturmada söz konusu tarihte eşi Yaşar Akdoğan aleyhine şiddet tehdidi ve basit darp suçlarından dava getirildiğini söyledi. Polis, ancak zanlının 11 yaşındaki kızı T.A’nın uzman psikologlar eşliğinde ifade vererek “annesini babasının balkondan attığını” söylediğini aktardı. Bu gelişme üzerine zanlı Akdoğan’ın cinayet şüphesiyle gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlının suça bağlayıcı değil ancak bir ifade verdiğini söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, 5 kişiden ifade alacaklarını, ayrıca ana tanığın zanlının kızı olduğunu ve serbest kalması halinde tanığa etki edebileceğini belirterek ilk etapta 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.



Polisin ardından söz hakkı alan zanlı avukatı Boysan Boyra, olayın üzerinden 8 ay geçtiğini, zanlının kızının daha önce böyle bir ifade vermediğini, ayrıca olayla ilgili polisin tüm delilleri topladığını ve ifadeleri aldığını belirtti. Müvekkilinin tutuklu kalmasına itiraz eden Boyra, olaydan sonra Akile Akdoğan’ın iki çocuğunun anneannelerinde kaldığını belirterek, zanlının velayet davası açtığını ve bu davanın sürdüğünü aktardı. Boyra, Akile Akdoğan’ın bir arkadaşının telefonuna , “ölmek istiyorum” şeklinde mesaj attığını da iddia etti. Boyra, soruşturmanın aslında daha önce tamamlandığını ifade ederek, ayrıca zanlının birkaç kez yurt dışına gidip geldiğini, kaçma gibi bir niyetinin olmadığını dile getirdi. Boyra, 11 yaşındaki kızın 8 ay önce babasının annesini balkondan attığında dair bir ifadesi olmadığını, 8 ay sonra bu şekilde ifade verdiğini hangi ifadenin doğru Olup olmadığına dair bir kesinlik olmadığını kaydetti. Avukat Boyra, zanlının serbest kalmasını talep etti.

Avukatın iddialarına karşın Müfettiş Gözügüzel, zanlının kızının dört gün üst üste psikologlar eşliğinde aynı ifadeyi verdiğini, ifadeyle soruşturmanın seyrinin değiştiğini, 5 kişiden ifade alacaklarını, zanlının kendi psikoloğuna attığı mesajları tespit ettiklerini, mesajda, “Ben bunlardan çok sıkıldım. Bu ülkeden gideceğim” yazdığını ve zanlının kaçma ihtimali olduğunu dile getirdi.



Savcı Mustafa Atakara ise ortaya çıkan yeni olgular olduğunu, bambaşka bir soruşturma başlatıldığını, olaya tanık olan kişinin zanlının kızı olduğunu, serbest kalması halinde etki edebileceğini belirterek zanlının tutuklu kalmasını talep etti.

Aktarılan olgu ve beyanları değerlendirmek için mahkeme duruşmaya bir saat ara verdi. Polis, bu süre içerisinde Akile Akdoğan’ın yakınları mahkeme avlusundan çıkardı. Mahkeme, bir saat sonra yeninden oturum yaptı ve yeni olgular ışığında zanlının ilk etapta 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi. Duruşmanın ardından zanlı apar topar polis aracına bindirildi. Mahkeme dışında bekleyen yakınları katil diyerek feryat etti. Yakınları ayrıca zanlının avukatı Boysan Boyra’ya da doğruları söyle şeklinde bağırdı. Kalabalık polis tarafından dağıtıldıktan sonra avukat ve yardımcıları da mahkemeden ayrıldı.