Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), ülkede popülizmden arınmış bir siyasete ihtiyaç olduğunu belirtti.
KTEZO tarafından yayımlanan açıklamada, üretmeyen, emeğe dayanmayan ve tüketimini kaynaklara göre planlamayan toplumların geleceğinin “hüsran” olduğu ifade edildi
Uzun yıllar boyunca yaratılan kaynakların belirli kesimlere harcandığı ileri sürülen açıklamada, bu kesimlere kaynakların yetmediği durumda ise satışların yapıldığı, eksiklerin vergiler ve zamlarla karşılanmaya çalışıldığı savunuldu.
Açıklamada, bu süreçte ise faturanın emeğiyle üretim yapan kesimlere kesildiği iddia edilerek, “Ne gidecek hastane ne okul ne yol ne de ulaşım bıraktık.” denildi.
Pahalılığın toplumsal yaşamı olumsuz etkilediği, toplumun Güney’e kaçtığı, Güney’den gelenlerin ise kaçırıldığı ileri sürülen açıklamada, ülkede artık karar zamanı olduğu belirtildi; “Ranta, yağmaya devam ederek mi çıkış arayacağız? Yoksa ürettiğimiz kadarıyla ve üretimi artırarak dayanışma içinde kurumlara sahip çıkarak çareler bulma yolunu mu seçeceğiz?” soruları yöneltildi.
Özellikle son iki yılda yaşandığı savunulan yıkımın ardından savaşın da etkisiyle mevcut düzenin aynı alışkanlıklarla sürdürülemeyeceği ileri sürülen açıklamada, görevin “popülizmden arınmış siyasete düştüğü” belirtildi.
Açıklamada, iktidar, muhalefet ve sivil toplumun güven ve inandırıcılığı yeniden sağlamak için adım etmesi gerektiği kaydedildi; “Niyet varsa çözüm vardır, yaratılır.” ifadeleri kullanıldı.




