“Toplu taşıma araçlarında nakit ödeme uygulaması kaldırıldı”

Gönyeli - Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Adakart sistemiyle toplu taşımada yeni bir dönemin başladığını belirtti. Amcaoğlu, Adakart ile toplu taşıma araçlarında nakit ödeme uygulamasının da kaldırıldığını kaydetti.

KTÖS: "Hayat pahalılığı kararnamesi ile ilgili dava 6 Nisan Pazartesi günü görülecek"
KTÖS: "Hayat pahalılığı kararnamesi ile ilgili dava 6 Nisan Pazartesi günü görülecek"
İçeriği Görüntüle

Amcaoğlu yazılı açıklamasında, toplu taşımada konforu ve erişilebilirliği artırmak amacıyla hayata geçirilen “Adakart” sistemiyle birlikte yeni uygulamanın devreye alındığını belirtti.

Bu süreçte yürütülen çalışmalar kapsamında Citypoint Bilişim Servisleri Ltd. ile sistemin işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Amcaoğlu, 1 Nisan itibarıyla toplu taşıma araçlarında nakit ödeme uygulamasının kaldırıldığını kaydetti.

Amcaoğlu, vatandaşların ödemelerini artık Adakart kartıyla mobil uygulama üzerinden veya temassız banka ve kredi kartları ile herhangi bir ek ücret ödemeden hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirebileceğini belirtti.

Adakart’ın kent genelinde bulunan kiosk noktalarından ve belediye veznelerinden temin edilebileceğini ifade eden Amcaoğlu, kartlara bakiye yükleme işlemlerinin ise kiosk cihazları üzerinden veya Kuzey Kıbrıs Turkcell İletişim Merkezleri’nde yer alan kiosklar aracılığıyla kolaylıkla yapılabileceğini kaydetti.

Amcaoğlu, sürece katkı koyan tüm paydaşlara, teknik ekiplere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, kentte hizmet kalitesini artıran uygulamaları hayata geçirmeye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.