ÜSTEL, NECATİ ŞAŞMAZ İLE BİRLİKTE MAKEDONYA ULAŞTIRMA BAKANI YANAKİESKİ’Yİ ZİYARET ETTİ

YANAKESKİ: “MAKEDONYA İÇİN GÜZEL BİR KİŞİ SEÇTİNİZ. BİLBOARDLARA ‘POLAT NEREYE GİDERSE SİZ DE ORAYA GİDİN’ MESAJI VERİN HEMEN HERKES GELİR”

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, bugün Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Yanakieski ile bir araya geldi.

Görüşmede, “KKTC’nin turizm elçisi” Türkiyeli sanatçı Necati Şaşmaz da hazır bulundu.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel görüşmede, 15 Mayıs tarihinden itibaren Üsküp’ten Kuzey Kıbrıs’a haftada bir charter sefer konulması konusunu ele alındı.

Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Yanakieski, şu an için Makedonya’da Kuzey Kıbrıs’ın bir tatil beldesi olarak algılanmadığını ancak iyi bir tanıtımla güzel sonuçlar alınabileceğini kaydetti.

Yanakieski, uygun fiyat ve güzel tatil paketleriyle Makedonya’dan KKTC’ye turistin çekilebileceğini anlatarak, iyi acentelerle çok iyi tanıtım yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Bakan Üstel’in, Sanatçı Necati Şaşmaz’ın KKTC fahri turizm elçisi olmasını söylemesi üzerine de Yanakeski, “Makedonya için güzel bir kişi seçtiniz. Bilboardlara ‘Polat nereye giderse siz de oraya gidin’ mesajı verin hemen herkes gelir” diye espri yaptı.

Bakan Üstel de, KKTC’de 20 bin yatak kapasitesi ve 15’i beş yıldızlı olmak üzere birçok otel bulunduğunu anlatarak, Makedonya Ulaştırma Bakanı’nın sorusu üzerine yatırımlara teşvik verildiğini kaydetti.

Otellerde misafirlere her türlü etkinliğin sunulduğunu ifade eden Üstel, Makedon halkına Antalya’ya gider gibi, Kuzey Kıbrıs’ta tatil imkanı sağlanabileceğini vurguladı.

ÜSTEL TEMASLARINA BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Ünal Üstel, bugün Makedonya’daki temaslarına devam edecek. Üstel, gün içerisinde hükümet ve mecliste temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecek.

Üstel, Makedonya’da Ekonomi Bakanı ile Ulaştırma  Bakanı ile yaptığı görüşmelerde, iki ülke turizmi adına neler yapılabileceği konusunu ele aldı.

Öte yandan KKTC Turizm Elçisi Necati Şaşmaz ile KKTC Turizm heyetinin Makedonya’nın Başkenti Üsküp’teki temasları Makedon basınında geniş yer aldı. Dün gün boyu tüm televizyonlarda bakan Üstel ile Necati Şaşmaz’ın röportajları yer aldı.

Yerel gazeteler de, Turizm Fuarı’nda yer alan etkinlikleri geniş şekilde fotoğraflı olarak sayfalarına taşıdı.

KKTC Turizm Elçisi Necati Şaşmaz Makedon basınına verdiği demeçlerde “Bu yaz ben Kuzey Kıbrıs’tayım, ya siz?” mesajı verdi.